viking-fekete-nap-triko-noi
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
polizei-division-polo
wpww-kapucnis-pulover
totenkopf-triko-ferfi
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
langemarck-polo
charlemagne-polo

Viszonylag kevés olyan szerencsés akad, aki láthatta valaha élőben a legendás német harckocsi, a Tigris valamelyik változatát.

Olyan pedig még kevesebb, aki be is ülhetett egy ilyen harcjárműbe. A legendás tankból alig több, mint egy tucat maradt fent, de ebből néhány nem, vagy csak nagyon nehezen látogatható.

Most bemutatunk néhány fotót arról, hogy miként fest az angliai Bovingtoni Tank Múzeumban található harckocsi belülről.

Hírlevél feliratkozás

A bovingtoni Tigrist (Pz VI ausf A (Tiger I)  az 504-es SS nehézpáncélos hadosztályhoz tartozott, 131-es taktikai számmal. Miután Tunéziában 1943 április 21-én egy összecsapás után harcképtelenné vált fő fegyverzete, a legénysége elhagyta majd angolok zsákmánya lett. Ezután a szigetországba szállították elemzésre. A ’90-es évek végén hatalmas és aprólékos munkával helyreállították, ma épp úgy működőképes, mint több mint hetvenkét éve, amikor utoljára csatába vonult.

A harckocsikban eredeti működő képes állapotban látható elsődleges és másodlagos fegyverzete a KwK 36 88 milliméteres harckocsi ágyú, és a MG34 fedélzeti géppuska. De szintén működőképes állapotban van FuG5-s rádió is.

Ezt a harckocsit használták a Brad Pitt főszereplésével forgatott, Harag című háborús scifiben. Ez az első olyan film, amiben egy eredeti Tigris tankot használtak a forgatás során.

Harcunk.info (alfahir.hu nyomán)

totenkopf-triko-ferfi
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
charlemagne-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
reenactor-polo
white-power-polo
white-power-triko-noi

Hírlevél feliratkozás