tizennegy-szo-pulover
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
waffen-ss-nederland-polo
landstorm-nederland
white-power-triko-noi
reenactor-polo
mjollnir-polo

A berlini állatkert is szembenéz "náci múltjával", a történetét bemutató kiállításon emléket állít az intézmény egykori zsidó részvényeseinek.

Andreas Knieriem, az intézmény igazgatója bejelentette, hogy a tervek szerint nyílik meg az állatkert történetét bemutató kiállítás.

Hírlevél feliratkozás

"A megtörténteket már nem tudjuk meg nem történtté tenni, és az igazságtalanságokat sem lehet már jóvátenni a mai törvényekkel, ám irányt akarunk mutatni" - mondta a direktor. Az igazgató felidézte: az állatkert zsidó részvényeseit 1933 után tulajdonrészük eladására kényszerítették. Becslések szerint a 4000 állatkerti részvény egyharmada volt a zsidók kezében.

Emellett az állatkert igazgatói tisztét 1932-től 1945-ig betöltő Lutz Heck mellszobrát tájékoztató táblával egészítik ki a direktornak a nemzetiszocializmusban betöltött szerepéről. Korábban egy kezdeményezés a szobor eltávolítását követelte.

Ezen kívül "iránymutatásként" 200 ezer eurós ösztöndíjprogramot indítanak izraeli kutatók németországi tanulmányútjainak finanszírozására.

totenkopf-polo
white-power-triko-noi
white-pride-world-wide-triko-noi
prinz-eugen-polo
mjollnir-polo
totenkopf-triko-ferfi
white-power-triko-ferfi
waffen-ss-nederland-polo

Hírlevél feliratkozás