polizei-division-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
waffen-ss-nederland-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
gotz-von-berlichingen-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
tizennegy-szo-pulover

A berlini állatkert is szembenéz "náci múltjával", a történetét bemutató kiállításon emléket állít az intézmény egykori zsidó részvényeseinek.

Andreas Knieriem, az intézmény igazgatója bejelentette, hogy a tervek szerint nyílik meg az állatkert történetét bemutató kiállítás.

Hírlevél feliratkozás

"A megtörténteket már nem tudjuk meg nem történtté tenni, és az igazságtalanságokat sem lehet már jóvátenni a mai törvényekkel, ám irányt akarunk mutatni" - mondta a direktor. Az igazgató felidézte: az állatkert zsidó részvényeseit 1933 után tulajdonrészük eladására kényszerítették. Becslések szerint a 4000 állatkerti részvény egyharmada volt a zsidók kezében.

Emellett az állatkert igazgatói tisztét 1932-től 1945-ig betöltő Lutz Heck mellszobrát tájékoztató táblával egészítik ki a direktornak a nemzetiszocializmusban betöltött szerepéről. Korábban egy kezdeményezés a szobor eltávolítását követelte.

Ezen kívül "iránymutatásként" 200 ezer eurós ösztöndíjprogramot indítanak izraeli kutatók németországi tanulmányútjainak finanszírozására.

white-power-triko-noi
white-pride-world-white-polo
schwarze-sonne-triko-noi
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
gotz-von-berlichingen-polo
charlemagne-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
batschka-polo

Hírlevél feliratkozás