michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
leibstandarte-polo
division-nord-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
gotz-von-berlichingen-polo
thor-mit-uns-triko-noi
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
leibstandarte-triko-ferfi

A berlini állatkert is szembenéz "náci múltjával", a történetét bemutató kiállításon emléket állít az intézmény egykori zsidó részvényeseinek.

Andreas Knieriem, az intézmény igazgatója bejelentette, hogy a tervek szerint nyílik meg az állatkert történetét bemutató kiállítás.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

"A megtörténteket már nem tudjuk meg nem történtté tenni, és az igazságtalanságokat sem lehet már jóvátenni a mai törvényekkel, ám irányt akarunk mutatni" - mondta a direktor. Az igazgató felidézte: az állatkert zsidó részvényeseit 1933 után tulajdonrészük eladására kényszerítették. Becslések szerint a 4000 állatkerti részvény egyharmada volt a zsidók kezében.

Emellett az állatkert igazgatói tisztét 1932-től 1945-ig betöltő Lutz Heck mellszobrát tájékoztató táblával egészítik ki a direktornak a nemzetiszocializmusban betöltött szerepéről. Korábban egy kezdeményezés a szobor eltávolítását követelte.

Ezen kívül "iránymutatásként" 200 ezer eurós ösztöndíjprogramot indítanak izraeli kutatók németországi tanulmányútjainak finanszírozására.

mjollnir-polo
white-power-polo
wpww-kapucnis-pulover
thor-mit-uns-triko-noi
hugin-es-munin-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
white-pride-world-white-polo
white-pride-world-wide-triko-ferfi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: