mjollnir-polo
thor-mit-uns-kapucnis-pulover
white-power-triko-ferfi
viking-fekete-nap-triko-noi
awb-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
viking-fekete-nap-triko-ferfi
wpww-kapucnis-pulover

A berlini állatkert is szembenéz "náci múltjával", a történetét bemutató kiállításon emléket állít az intézmény egykori zsidó részvényeseinek.

Andreas Knieriem, az intézmény igazgatója bejelentette, hogy a tervek szerint nyílik meg az állatkert történetét bemutató kiállítás.

"A megtörténteket már nem tudjuk meg nem történtté tenni, és az igazságtalanságokat sem lehet már jóvátenni a mai törvényekkel, ám irányt akarunk mutatni" - mondta a direktor. Az igazgató felidézte: az állatkert zsidó részvényeseit 1933 után tulajdonrészük eladására kényszerítették. Becslések szerint a 4000 állatkerti részvény egyharmada volt a zsidók kezében.

Maradj velünk kapcsolatban!

Emellett az állatkert igazgatói tisztét 1932-től 1945-ig betöltő Lutz Heck mellszobrát tájékoztató táblával egészítik ki a direktornak a nemzetiszocializmusban betöltött szerepéről. Korábban egy kezdeményezés a szobor eltávolítását követelte.

Ezen kívül "iránymutatásként" 200 ezer eurós ösztöndíjprogramot indítanak izraeli kutatók németországi tanulmányútjainak finanszírozására.

ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
nibelungen-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
thor-mit-uns-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
white-pride-world-white-polo

Maradj velünk kapcsolatban!