landstorm-nederland
white-power-polo
langemarck-polo
leibstandarte-polo
division-italia-polo
reenactor-polo
ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo
viking-fekete-nap-triko-ferfi

Felújították és múzeummá alakították át Ferdinand Porsche, a legendás német autótervező és a híres autógyár alapítójának szülőházát az észak-csehországi Vratislavice nad Nisouban.

A többmilliós költségeket - a pontos adatokat nem hozták nyilvánosságra - a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda fedezte. Vratislavicében, amely ma a több mint százezer lakosú Liberec elővárosa, korábban - 2013-2014-ben - a helyi művelődési központban már volt egy Porsche-tárlat, de azt Porsche hitlerista múltja miatt kirobbant vita nyomán bezárták.

Ferdinand Porsche (1875-1951) életének első 18 évét töltötte az akkor német nyelvű szülőfalujában. Néhány éve erre emlékezve alakítottak ki egy tárlatot a helyi kultúrházban, ahol három régi Porsche autó is látható volt, ami sokakat vonzott. A falu ma döntően cseh nemzetiségű lakosságát azonban a Porsche-kiállítás megosztotta, ezért az önkormányzat jobbnak látta bezárni.

Maradj velünk kapcsolatban!

Ferdinand Porsche annak idején az NSDAP (Nemzetiszocialista Német Munkáspárt) tagja és a második világháború idején magas rangú SS-tiszt volt. A háború után egy ideig vizsgálati fogságban volt, de végül nem ítélték el háborús bűnösként.

b-h-triko-ferfi
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
schwarze-sonne-triko-ferfi
ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
adolf-smiley-face-polo

Maradj velünk kapcsolatban!