ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
wpww-kapucnis-pulover
viking-fekete-nap-triko-noi
das-reich-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
reenactor-polo
waffen-ss-nederland-polo
white-pride-world-wide-triko-noi

Felújították és múzeummá alakították át Ferdinand Porsche, a legendás német autótervező és a híres autógyár alapítójának szülőházát az észak-csehországi Vratislavice nad Nisouban.

A többmilliós költségeket - a pontos adatokat nem hozták nyilvánosságra - a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda fedezte. Vratislavicében, amely ma a több mint százezer lakosú Liberec elővárosa, korábban - 2013-2014-ben - a helyi művelődési központban már volt egy Porsche-tárlat, de azt Porsche hitlerista múltja miatt kirobbant vita nyomán bezárták.

Hírlevél feliratkozás

Ferdinand Porsche (1875-1951) életének első 18 évét töltötte az akkor német nyelvű szülőfalujában. Néhány éve erre emlékezve alakítottak ki egy tárlatot a helyi kultúrházban, ahol három régi Porsche autó is látható volt, ami sokakat vonzott. A falu ma döntően cseh nemzetiségű lakosságát azonban a Porsche-kiállítás megosztotta, ezért az önkormányzat jobbnak látta bezárni.

Ferdinand Porsche annak idején az NSDAP (Nemzetiszocialista Német Munkáspárt) tagja és a második világháború idején magas rangú SS-tiszt volt. A háború után egy ideig vizsgálati fogságban volt, de végül nem ítélték el háborús bűnösként.

wpww-kapucnis-pulover
division-italia-polo
thor-mit-uns-polo-2
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
viking-fekete-nap-triko-ferfi
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
hugin-es-munin-polo
invisible-empire-ku-klux-klan-polo

Hírlevél feliratkozás