das-reich-polo
reenactor-polo
totenkopf-triko-ferfi
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
hugin-es-munin-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
adolf-smiley-face-polo

Egy országos felmérés szerint az olasz iskolások kedvenc könyvei között szerepel a Mein Kampf. A német nemzetiszocializmus alapvetése 10 iskolában a top 10-be is bekerült.

Adolf Hitler könyve egy olyan kampány részeként került reflektorfénybe, amit az oktatási tárca az olvasás népszerűsítése érdekében indított, a felmérés is ennek a része volt. Alessandro Fusacchia baloldali miniszter „elég kellemetlen ügynek” minősítette a történteket.

A kutatás ugyanis eredetileg csak a 2000 után publikált, olasz szerzőktől származó könyvekről szólt volna – olvasható a dailymail.co.uk cikkében. Fusacchia azonban arról is beszélt, hogy bár keresik az okokat, a felmérés a szabad választásról is szólt. A tanároknak feladatuk volt, hogy megbeszéljék a tanulókkal a választásukat – derül ki a cikkből. A győztes könyv egy fiatal olasz szerző Alessandro D’Avenia regénye, a magyarul is megjelent Fehér, mint a tej, piros, mint a vér lett. A középiskolai tanárból lett sztárszerző főhősei általában kamaszok.

Maradj velünk kapcsolatban!

A kutatásban 3,5 millió diák vett részt, 138 ezer iskolából, akik legalább 10 ezer könyvre voksoltak.

Júniusban egy olasz újság szombati mellékletéhez csatolták a Mein Kampf egy jegyzetekkel kiegészített változatát. A nemrég lemondott miniszterelnök Matteo Renzi akkor ezt elítélte és kifejezte szolidaritását a zsidó közösséggel. A lap a jobboldali Il Giornale volt, ami a korábbi miniszterelnök Silvio Berlusconi családjának tulajdonában van. 

white-power-triko-noi
thor-mit-uns-polo
tizennegy-szo-pulover
awb-polo
ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo
thor-mit-uns-polo-2
das-reich-polo
wpww-kapucnis-pulover

Maradj velünk kapcsolatban!