panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo
viking-fekete-nap-polo
landstorm-nederland
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
odin-polo
division-nord-polo

Egy országos felmérés szerint az olasz iskolások kedvenc könyvei között szerepel a Mein Kampf. A német nemzetiszocializmus alapvetése 10 iskolában a top 10-be is bekerült.

Adolf Hitler könyve egy olyan kampány részeként került reflektorfénybe, amit az oktatási tárca az olvasás népszerűsítése érdekében indított, a felmérés is ennek a része volt. Alessandro Fusacchia baloldali miniszter „elég kellemetlen ügynek” minősítette a történteket.

Maradj velünk kapcsolatban!

A kutatás ugyanis eredetileg csak a 2000 után publikált, olasz szerzőktől származó könyvekről szólt volna – olvasható a dailymail.co.uk cikkében. Fusacchia azonban arról is beszélt, hogy bár keresik az okokat, a felmérés a szabad választásról is szólt. A tanároknak feladatuk volt, hogy megbeszéljék a tanulókkal a választásukat – derül ki a cikkből. A győztes könyv egy fiatal olasz szerző Alessandro D’Avenia regénye, a magyarul is megjelent Fehér, mint a tej, piros, mint a vér lett. A középiskolai tanárból lett sztárszerző főhősei általában kamaszok.

A kutatásban 3,5 millió diák vett részt, 138 ezer iskolából, akik legalább 10 ezer könyvre voksoltak.

Júniusban egy olasz újság szombati mellékletéhez csatolták a Mein Kampf egy jegyzetekkel kiegészített változatát. A nemrég lemondott miniszterelnök Matteo Renzi akkor ezt elítélte és kifejezte szolidaritását a zsidó közösséggel. A lap a jobboldali Il Giornale volt, ami a korábbi miniszterelnök Silvio Berlusconi családjának tulajdonában van. 

30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
viking-fekete-nap-triko-ferfi
division-nord-polo
polizei-division-polo
waffen-ss-wallonien-polo
viking-fekete-nap-triko-ferfi
white-power-triko-noi
white-pride-world-white-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: