waffen-ss-wallonien-polo
schwarze-sonne-triko-noi
thor-mit-uns-polo-2
langemarck-polo
division-nord-polo
maria-theresia-polo
dirlewanger-polo
totenkopf-triko-ferfi

Egy országos felmérés szerint az olasz iskolások kedvenc könyvei között szerepel a Mein Kampf. A német nemzetiszocializmus alapvetése 10 iskolában a top 10-be is bekerült.

Adolf Hitler könyve egy olyan kampány részeként került reflektorfénybe, amit az oktatási tárca az olvasás népszerűsítése érdekében indított, a felmérés is ennek a része volt. Alessandro Fusacchia baloldali miniszter „elég kellemetlen ügynek” minősítette a történteket.

Hírlevél feliratkozás

A kutatás ugyanis eredetileg csak a 2000 után publikált, olasz szerzőktől származó könyvekről szólt volna – olvasható a dailymail.co.uk cikkében. Fusacchia azonban arról is beszélt, hogy bár keresik az okokat, a felmérés a szabad választásról is szólt. A tanároknak feladatuk volt, hogy megbeszéljék a tanulókkal a választásukat – derül ki a cikkből. A győztes könyv egy fiatal olasz szerző Alessandro D’Avenia regénye, a magyarul is megjelent Fehér, mint a tej, piros, mint a vér lett. A középiskolai tanárból lett sztárszerző főhősei általában kamaszok.

A kutatásban 3,5 millió diák vett részt, 138 ezer iskolából, akik legalább 10 ezer könyvre voksoltak.

Júniusban egy olasz újság szombati mellékletéhez csatolták a Mein Kampf egy jegyzetekkel kiegészített változatát. A nemrég lemondott miniszterelnök Matteo Renzi akkor ezt elítélte és kifejezte szolidaritását a zsidó közösséggel. A lap a jobboldali Il Giornale volt, ami a korábbi miniszterelnök Silvio Berlusconi családjának tulajdonában van. 

white-power-triko-ferfi
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
prinz-eugen-polo
thor-mit-uns-triko-noi
kartsjager-t-shirt
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover

Hírlevél feliratkozás