reenactor-polo
totenkopf-polo
charlemagne-polo
kartsjager-t-shirt
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
polizei-division-polo
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo

A második világháborús győzelem egyáltalán nem volt egy makulátlan diadalmenet.

Joseph Paul Franklin azok közé az amerikai fehér szupremácisták közé tartozik, akik nemcsak a szájukat tépik, hanem adott esetben hajlandók a tettek mezejére is lépni eszméik megvalósítása érdekében.

1945. január 21-ről 22-re virradó hajnalban a Budapest országúti Regent-ház fölrobbanásával bekövetkezett az ostromlott főváros egyik legtöbb polgári halálos áldozatot követelő tragédia.

1988. május 1-én, miközben a fehérorosz főváros még kommunista majálist ünnepelt, a Minszk melletti Kuropati erdőben – a hét végi piknikezések hagyományos helyszínén – három iskoláskorú fiú várépítésbe kezdett a fenyőfák árnyékában lévő löszös földben. 

A Harmadik Birodalom létrejöttekor Adolf Hitler bevezette a "Führer ajándékát" az ifjú házasoknak.

1946. február 27-én írták alá a magyar-csehszlovák lakosságcsere-egyezményt. A lakosságcsere 1947. április 12-én kezdődött és 1949. június 5-én fejeződött be, a vasúti szerelvények az első időszakban naponta szállították a kijelölt családokat Magyarországra.

Az Európa egyik legmodernebb erődrendszerével rendelkező Bukarestet a magyar alakulatokat is magába foglaló központi hatalmak hadseregei 1916-ban foglalták el, miután megakadályozták a mélyebb román benyomulást Magyarországra. 

Vajon rejteget-e számunkra történelmi titkot a felső-ausztriai St. Georgen an der Gusen?

73 évvel ezelőtt ezekben a napokban vágták el a szovjetek az utolsó még Budapestről kivezető utakat.

Napjaink médiamanipulátorai senkinek a nevét sem kapcsolják össze oly erõsen a "hazugságokkal és csalással bûvészkedõ propagandával", mint Dr. Joseph Goebbelsét.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

Alig egy hónappal Szálasi Ferenc kivégzése után a magyar határon önként jelentkezett a Szálasi-kormány egyik még szabadlábon lévő tagja: Kovarcz Emil.

75 évvel ezelőtt a fasizálódó Olaszországban a homoszexuális férfiakat egy szigetre internálták.

Juan Domingo Perón argentin elnök (elsőként 1946 júniusától 1955 szeptemberéig állt az ország élén) vezérletével vízummal és pénzzel látták el a nemzetiszocialista és fasiszta tisztviselőket, többek között Josef Mengele doktort vagy a zsidók összegyűjtésének egyik fő szervezőjét, Adolf Eichmannt.

polizei-division-polo
das-reich-panzerdivision-poszter
wpww-kapucnis-pulover
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
schwarze-sonne-triko-ferfi
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
das-reich-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: