totenkopf-triko-ferfi
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
langemarck-polo
adolf-smiley-face-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
reenactor-polo
viking-fekete-nap-polo

Az Első Magyar Önkéntes Zászlóalj Finnországban a téli háború idején címmel finn és angol nyelvű könyv jelent meg az 1939-40-es téli háborúban résztvevő magyar katonai különítmény finnországi emlékezetéről.

Előkerült Münchenben egy Adolf Hitler által még az első világháború idején írt képeslap, amelyben Adolf Hitler a kórházból azt írja egy Franciaországban állomásozó bajtársának, hogy mindenképpen vissza akar térni a frontra.

A szatmári svábok 20. századi története, különösen az 1940-1944 közötti időszak mindmáig nem került a történeti kutatások középpontjába, így szinte teljesen ismeretlen. 

A második világháborúban hetvenkét éve, 1945. február 13-án foglalták el a szovjet csapatok teljes egészében a magyar fővárost.

„Természetszerűleg akárhogy is történjék a megosztás, az egyik fél mindig jajgatni fog, Erdély esetében valószínűleg mind a kettő” – jegyezte meg Adolf Hitler 1940 nyarán, amikor kezdett körvonalazódni a helyzet, hogy az egyre inkább háborúval fenyegető magyar területgyarapodási igényt a béke megőrzése érdekében tárgyalásos úton kell megoldani.

1939 novemberének utolsó napján, két hónappal a második világháború kitörése után a sztálini Szovjetunió megtámadta Finnországot, miután az nem volt hajlandó elcserélni az országa déli részét némi orosz tajgára (ez a szovjeteknek azért kellett volna, hogy a határhoz közeli Leningrád védettebb legyen). 

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

Coco Chanel a modern, elegáns és dinamikus nő szimbóluma, a világhírű Chanel divatház alapítója, az haute couture egyik legjelesebb képviselője, a divat forradalmasítója volt - és a Gestapo kémje.

A teuton lovagok jelképét átvevő Vaskereszt eredetileg a porosz királyság katonai kitüntetése volt, a napóleoni háborúk hősei számára alapította III. Frigyes Vilmos 1813-ban. 

Nemrégiben előkerült források alapján ritka bepillantást nyerhettek a kutatók a nemzetiszocialista Németország menyasszonyiskoláinak életébe.

1944. december 22-én adta ki a Vörös Hadsereg azt a parancsot, amelynek alapján Magyarországról málenkij robotra, "kis munkára" hurcoltak el férfiakat és nőket a Szovjetunióba.

wpww-kapucnis-pulover
division-nord-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
thor-mit-uns-kapucnis-pulover
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
nibelungen-polo
white-pride-world-wide-triko-ferfi

Hírlevél feliratkozás