odin-polo
viking-fekete-nap-triko-ferfi
kartsjager-t-shirt
florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
otto-von-skorzeny-polo
waffen-ss-wallonien-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2

Előkerült Münchenben egy Adolf Hitler által még az első világháború idején írt képeslap, amelyben Adolf Hitler a kórházból azt írja egy Franciaországban állomásozó bajtársának, hogy mindenképpen vissza akar térni a frontra.

Valamint arról is írt, hogy több fogát is ki kellett húzni. "El se tudod képzelni, mennyire szépen néztem ki" - írta a Führer bajtársának, a Franciaországban állomásozó Karl Lanzhammernek. "Most már jobban érzem magam" - tette hozzá.

Az azóta hitelesített képeslapon az 1916. december 21-i dátum szerepel, s egy német gyűjtő tulajdonában van. A képeslapon az egyik berlini csatorna, a Landwehrkanal képe, illetve a 16. bajor „List” tartalékos gyalogezred pecsétje látható. "A képeslapon az ő kézírása és aláírása látható. Semmi kétség, eredeti dokumentumról van szó" - mondta el Ludwig Eiber, az Augsburgi Egyetem történészprofesszora. A kórházban fekve többek között arról írt, hogy bármi áron vissza akar kerülni a frontra, ami Dr. Weber, az Aberdeen-i Egyetem professzora szerint „rendkívül szokatlan” a háborúnak ennek a szakaszában, még a leghazafiasabb érzelműek között is.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Hitler a levél írása idején Münchenben tartózkodott, s egy háborús sérülés után lábadozott. 1916. október és 1917. március között volt a bajor fővárosban, 1917-ben tért vissza a nyugati frontra, ahol a következő év októberéig teljesített szolgálatot; ekkor mustárgáz-támadás áldozata lett az ypres-i front közelében, s átmenetileg elveszítette látását.

Adolf Hitlert az első világháborús szolgálataiért első osztályú vaskereszttel tüntették ki, mely igen ritka volt a fronton szolgáló katonák között.

(BBC nyomán)

das-reich-panzerdivision-poszter
das-reich-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
dirlewanger-polo
wpww-kapucnis-pulover
thor-mit-uns-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: