meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
kartsjager-t-shirt
leibstandarte-polo
waffen-ss-langemarck-polo
leibstandarte-triko-ferfi
prinz-eugen-polo
schwarze-sonne-triko-noi
viking-fekete-nap-triko-noi

Ez az egyetlen fennmaradt felvétel, melyen a Führer baráti körben beszélget. 1942-ben egy finn hangmérnök titokban rögzítette Hitler és Mannerheim finn fővezér beszélgetésének 11 percét.

"Tisztában vagyok vele, hogy az embereket kevésbé lehet megnyerni az írott szóval, mint a beszéddel, és minden nagy történelmi fordulatot e földön nagy szónokoknak köszönhetünk, nem pedig nagy íróknak" - állapította meg 1925-ben kiadott Harcom című művében a későbbi vezér és kancellár.

Élete során több mint ötezer beszédet tartott, közismerten - és elismerten - kivételes meggyőző erővel. Egy franciaországi születésű, később Amerikában élő zsidó novellista, George Steiner átütő erejűként és lenyűgöző hatásúként jellemezte a Führer-beszédeket egy New York-i fajtársának, Ron Rosenbaumnak, aki könyvet írt Megmagyarázni Hitlert címmel.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

1929-ben születtem, így '33-tól kezdve a legkorábbi emlékeim közé tartozik az üldögélés a konyhában és Hitler hallgatása. Nehéz leírni, de a hang hipnotikus volt... Bámulatos volt, ahogy a test "átjött" a rádión keresztül. Nem tudom másként leírni. Érezted, hogy követed a testbeszédét.

Ezekkel a szavakkal jellemezte a nemzetiszocialista vezért egyik zsidó a másiknak. Azonban a  Führer "hétköznapi" hangja ismeretlen volt a belső körén kívül állók számára.

1942-ben azonban egy finn hangmérnök titokban felvette Hitler és a később a németek ellen forduló Mannerheim finn fővezér beszélgetésének 11 percét. (A "hallgatózásnak" az SS vetett véget.) Egyes firkászok most azon csodálkoznak, hogy négyszemközti beszélgetései során nem emelkedik a több százezres nagygyűléseken hallható retorikai magasságokba - mi pedig azon csodálkozunk, újra meg újra, miért adnak billentyűzetet azok kezébe, akinek csak ennyi eszük van.

Harcunk.info (Kuruc.info nyomán)

viking-fekete-nap-triko-ferfi
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
white-pride-world-white-polo
totenkopf-polo
prinz-eugen-polo
waffen-ss-wallonien-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: