birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
waffen-ss-nederland-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
joachim-peiper-polo
adolf-smiley-face-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
gotz-von-berlichingen-polo
polizei-division-polo

Előkerült az az egykori KGB-tiszt, aki 1970-ben elhamvasztotta Adolf Hitler maradványait - számolt be róla a The Sun című angol bulvárlap.

A 73 éves Vlagyimir Gumenyuk arról azonban nem volt hajlandó beszélni, hogy a hamvakat hol szórták szét, mert attól tart, hogy a helyszín a "neonáci zarándokok" kedvelt helyévé válhatna. A férfi elmondása szerint tagja volt annak az 1970-ben összeállított kutatócsoportnak, amely Magdeburg mellett megtalálta Hitler, Eva Braun és a Goebbels család maradványait, majd azokat az utasítások szerint elhamvasztotta, és szétszórta a szélbe.

Minderre egy közeli folyón került sor, ahol halásznak álcázták magukat, és 20 másodperc alatt végeztek is a munkával.

Maradj velünk kapcsolatban!

Andropov 1970. március 13-i keltezéssel feljegyzést írt a Szovjetunió Kommunista Pártja (SZKP) Központi Bizottságának, amelyben célszerűnek minősítette Hitler, felesége, Eva Braun, valamint a Goebbels-család földi maradványainak megsemmisítését. Az Archívum fedőnevű terv célja az volt, hogy megsemmisítsék a "Magdeburgban 1946. február 21-én, a helyőrségi telepen, a Westendstrasse 36. számú ház közelében eltemetett háborús bűnösök maradványait".

Az 1970. április 4-én elvégzett munkáról két akta született: az egyik a nevezettek exhumálását, a másik a maradványok fizikai megsemmisítését rögzíti. Az utóbbiban egyebek között az áll, hogy "a maradványok fizikai megsemmisítését a Magdeburgtól 11 kilométerre lévő Schönebeck térségében nyílt tűzön való elégetéssel, majd a hamunak...a Bideritz folyóba való szórásával végezték el".

waffen-ss-wallonien-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
odin-s-ravens-polo
schwarze-sonne-triko-noi
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
awb-polo
waffen-ss-nederland-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: