viking-fekete-nap-polo
white-pride-world-wide-triko-ferfi
charlemagne-polo
thor-mit-uns-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
waffen-ss-wallonien-polo
langemarck-polo
kartsjager-t-shirt

Sztálin két merényletet is megakadályozott Hitler ellen, mert attól tartott, ha más kerül a Führer helyére, azzal a nyugati hatalmak békét kötnének.

A fentieket egy orosz tábornok, Anatolij Kulikov jelentette ki egy történészkonferencián Moszkvában. Kulikov azt mondta, 1943-ben a szovjetek tervbe vettek egy támadást Hitler bunkere ellen, ám Sztálin parancsára leálltak, csakúgy mint '44-ben azzal a merénylettel, amelyet egy, a nemzetiszocialista vezetés bizalmát élvező orgyilkos próbálkozott volna.

Sztálin hirtelen gondolta meg magát az 1943-as akcióval kapcsolatban. Attól félt - mondta Kulikov -, hogy utóda és annak tanácsadói különbékét kötnének a britekkel és az amerikaiakkal. 1944-ben mégis újabb merénylettervet szőttek a szovjetek Hitler ellen, miután a lehetséges merénylő megnyerte a nemzetiszocialista vezetés bizalmát. Már elkészült a részletes orgyilkossági terv, ám Sztálin ismét leállította megvalósítását.

Hírlevél feliratkozás

Anatolij Kulikov Oroszország belügyminisztere volt 1995-98 között Borisz Jelcin elnöksége alatt. A konferencián bejelentette, hogy hamarosan megjelenik egy könyv Oroszországban a II. világháborúról, és abban benne lesznek a merényletkísérletek résztelei is.

(Múlt-Kor nyomán)

division-italia-polo
white-pride-world-wide-triko-ferfi
das-reich-polo
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
awb-polo
division-italia-polo
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo

Hírlevél feliratkozás