maria-theresia-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
white-power-triko-ferfi
thor-mit-uns-polo-2
nibelungen-polo
schwarze-sonne-triko-ferfi
schwarze-sonne-kapucnis-pulover

Sztálin két merényletet is megakadályozott Hitler ellen, mert attól tartott, ha más kerül a Führer helyére, azzal a nyugati hatalmak békét kötnének.

A fentieket egy orosz tábornok, Anatolij Kulikov jelentette ki egy történészkonferencián Moszkvában. Kulikov azt mondta, 1943-ben a szovjetek tervbe vettek egy támadást Hitler bunkere ellen, ám Sztálin parancsára leálltak, csakúgy mint '44-ben azzal a merénylettel, amelyet egy, a nemzetiszocialista vezetés bizalmát élvező orgyilkos próbálkozott volna.

Sztálin hirtelen gondolta meg magát az 1943-as akcióval kapcsolatban. Attól félt - mondta Kulikov -, hogy utóda és annak tanácsadói különbékét kötnének a britekkel és az amerikaiakkal. 1944-ben mégis újabb merénylettervet szőttek a szovjetek Hitler ellen, miután a lehetséges merénylő megnyerte a nemzetiszocialista vezetés bizalmát. Már elkészült a részletes orgyilkossági terv, ám Sztálin ismét leállította megvalósítását.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Anatolij Kulikov Oroszország belügyminisztere volt 1995-98 között Borisz Jelcin elnöksége alatt. A konferencián bejelentette, hogy hamarosan megjelenik egy könyv Oroszországban a II. világháborúról, és abban benne lesznek a merényletkísérletek résztelei is.

michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
totenkopf-polo
hugin-es-munin-polo
leibstandarte-triko-ferfi
reenactor-polo
gotz-von-berlichingen-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
charlemagne-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: