schwarze-sonne-kapucnis-pulover
waffen-ss-nederland-polo
charlemagne-polo
kartsjager-t-shirt
white-power-triko-ferfi
thor-mit-uns-polo-2
leibstandarte-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2

Előállítottak az amerikai hatóságok egy marylandi férfit, mert szántszándékkal epilepsziás rohamot okozó Twitter-üzenetet küldött.

A 29 éves John Rivello a Newsweek című hetilap egyik zsidó újságírójának, Kurt Eichenwaldnak küldött egy villogó képet, amely epilepsziás rohamot okozott nála az üzenet megnyitásakor. A feljelentés szerint a roham után a címzett napokig nem tudott dolgozni, beszélni és nem tudta használni a bal kezét.

Hírlevél feliratkozás

"Megérdemelsz egy rohamot a posztjaidért" - írta a villogó fény mellé a december 15-i üzenet névtelenség mögé rejtőző feladója, aki így akart bosszút állni azért, mert az újságíró kritizálta írásaiban Donald Trump akkori megválasztott amerikai elnököt.

Eichenwald nyilvánosan is felfedte betegségét, a gyanúsított számítógépén pedig megtalálták a rohamot előidéző üzenet elkészítésének nyomait, köztük az epilepsziára vonatkozó internetes kereséseket.

Az újságíró ügyvédje szerint a közösségi médiában ez az első ismert olyan üzenet, amelyet azért kreáltak, hogy ne pusztán lelki, hanem fizikai sérülést is okozzanak a címzettnek.

Ha Rivellót bűnösnek találják emberölés vagy testi sértés kísérletében, 10 évig terjedő börtönnel sújthatják.

A Twitteren 318 ezer követővel rendelkező újságíró köszönetet mondott a hatóságoknak, és felfedte, hogy az eset ismertté válása óta több mint negyvenen küldtek neki hasonló, epilepsziás roham kiváltására alkalmas villogó üzenetet.

maria-theresia-polo
totenkopf-polo
white-power-triko-noi
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
white-pride-world-white-polo
otto-von-skorzeny-polo
totenkopf-polo
waffen-ss-nederland-polo

Hírlevél feliratkozás