white-power-triko-ferfi
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
waffen-ss-wallonien-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
thor-mit-uns-kapucnis-pulover
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
viking-fekete-nap-polo
division-italia-polo

Két rendőrt megsebesített a szélsőjobboldali Reichsbürger (birodalmi polgárok) nevű mozgalom egyik tagja a Németország északnyugati részén található Alsó-Szászországban.

Az 57 éves férfi nem volt hajlandó igazolványát bemutatni egy közlekedési ellenőrzés során, mire az intézkedő rendőrök a lakására vitték a férfit, de ő ott is megtagadta az együttműködést, és mikor fenyegető magatartást tanúsított, majd megpróbált elfutni, tettlegességig fajult a dolog. A rendőrök - akik könnyebben megsebesültek a dulakodás során - végül a földre fektették a férfit és megbilincselték. 

Maradj velünk kapcsolatban!

Mint kiderült, a német patriótának nincsenek is személyi iratai, mert visszaküldte őket a hivataloknak. A férfi ellen eljárás indul, mert ellenállt az intézkedő rendőröknek.

A birodalmi polgárok (Reichsbürger) mozgalma nem ismeri el a Német Szövetségi Köztársaságot. Tagjai úgy tartják, hogy a Német Birodalom az 1937-es határok között még mindig létezik. Ezért nem kérnek a szövetségi köztársaság dokumentumaiból sem. A hivatalos mantra szerint "jellemző rájuk a demokratikus berendezkedés elutasítása és a holokauszt tagadása". A mozgalomnak országszerte több száz követője lehet.

Azóta, hogy októberben egyik követőjük lelőtt egy rendőrt Bajorországban, a biztonsági hatóságok fokozottan zaklatják tartják a mozgalom tagjait.

Közben a német rendőrség különleges bevetési egysége fegyvereket talált egy másik birodalmi polgár otthonában az észak-rajna-vesztfáliai Mönchengladbachban. A hatóságokat szemtanúk értesítették arról, hogy egy fegyveres férfit láttak az utcán. A vészhelyzetre hivatkozással a különleges kommandó vonult ki az 51 éves férfi lakására. Őt és 53 éves feleségét rövid időre őrizetbe vették. A házkutatás során "nem engedélyköteles" lőfegyvereket, valamint egy dobócsillagot is találtak, utóbbi használata tilos Németországban. A rendőri intézkedés végét követően mindkettőjüket szabadon engedték.

birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
thor-mit-uns-triko-noi
thor-mit-uns-polo-2
joachim-peiper-polo
reenactor-polo
totenkopf-polo
otto-von-skorzeny-polo
thor-mit-uns-kapucnis-pulover

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: