odin-fenrir-polo
landstorm-nederland-2-polo
joachim-peiper-polo
viking-fekete-nap-polo
schwarze-sonne-triko-ferfi
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
reenactor-polo
thor-mit-uns-polo

Az ausztriai Braunauban elfogták azt a férfit, aki Adolf Hitler hasonmásaként tűnt fel a városban.

A férfi többször is Adolf Hitler egykori szülőháza előtt pózolt vagy turistákkal fotózkodott. A rendőrség 48 órára őrizetbe vette. Az osztrák államügyészség eljárást indított ellene, Ausztriában ugyanis bűncselekménynek számít a "nácizmus propagálása" és az egykori kancellár dicsőítése. A férfit az osztrák alkotmányvédelmi hivatal is kihallgatja.

Maradj velünk kapcsolatban!

Osztrák lapok szerint azonban a bizonyítás nem lesz könnyű. A férfi ugyanis csak jelzésszerűen hasonlít az egykori nagynémet vezérre. Bajsza sem tekinthető egy az egyben Hitler-bajusznak, nem visel SS-egyenruhát, csak az osztrák népviselet jellegzetes zakóját (amit egyébként alkalmanként Adolf Hitler is hordott, szól ellene az érvelés, és levegőt is vesz, amit szintén jellemző volt Hitlerre).

A magát Harald Hitlernek nevező férfiről egyelőre annyit tudni, hogy 25 éves, és aktív résztvevője az osztrák szélsőjobboldalnak. Tavaly májusban felvonult a menekültellenes Pegida mozgalom egyik tüntetésén. Létrehozott egy szélsőjobbos törzsasztalt és egy lapot is kiad.

Januárban költözött Braunauba, Adolf Hitler szülővárosába. Egy barátja azt mesélte róla, hogy egy színjátszókurzust is elvégzett, hogy minél hitelesebben tudja alakítani a Führert. Egy másik informátor elmondása szerint Harald Hitler általában kedves és veszélytelen.

A Die Pressének a rendőrség szóvivője azt mondta: a férfi egyértelműen beszámítható, így ha bűnössége bebizonyosodik, nem kerülheti el a felelősségre vonást.

joachim-peiper-polo
odin-polo
waffen-ss-nederland-polo
totenkopf-triko-ferfi
prinz-eugen-polo
odin-fenrir-polo
leibstandarte-polo
viking-fekete-nap-triko-ferfi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: