b-h-triko-ferfi
white-power-triko-noi
totenkopf-polo
nibelungen-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
division-italia-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
division-nord-polo

Kedves Bajtársak! Idén is megrendezzük a "Kitörés emléktúrát", amelyben a szokásos szervező csapatunk egyesítve tartja egy másik, évek óta emléktúrákat szervező csapattal!

Az összefogás gyümölcseként, sokkal több lehetőség, gazdagabb kínálat várja majd a megemlékezőket.

Hírlevél feliratkozás

A "Budai kitörés emléktúra" rendezvény politikától mentes rendezvény. Kimondottan azon magyar és akkori szövetséges bajtársak katonai teljesítményéről emlékezünk meg, akik a megadás helyett, a kitörést választották.
Időpont: 2017.február 4. (szombat).

Találkozó: 10:00-kor a pesthidegkúti (II.ker) Templom utcában, a templomnál.

Az emléktúra két részből áll. Egy rövidebb, kényelmes emlékmenetből, amely nagyjából 12 km, amely során 6 katonasírt, egykori légvédelmi állásokat, berobbantott bunker bejáratokat érintünk. Több ponton ki lehet majd szállni, s visszajutni a belvárosba tömegközlekedéssel a kis emléktúrát előnyben részesítőknek (Hűvösvölgy, Görgényi út). A kis emléktúra a Széher út végénél található "4 katona sírjánál" ér véget. A szervezők itt gondoskodnak a névre szóló emléklapok személyes átadásáról.

Majd innen folytatódik nagy emléktúra, amely a Mány határában álló Kitörés emlékműnél ér véget.

Erre azokat a bajtársakat várjuk, akiknek nem okoz gondot egy éjszakai 35-40 km-es további éjszakai menetelés. A túrán megsérülteket, vagy akik bármilyen okból nem tudják azt folytatni, az egyik bajtársunk fogja gépjárművel a fővárosba visszaszállítani, mint eddig minden évben (ingyen).

A szervezők gondoskodnak a Mány melletti Kitörés emlékműnél meleg teaosztásról, zsíros kenyérről, "Budai kitörés emléktúra 2017" kitűzők személyes átadásáról. A két szervező csapat összefogásának köszönhetően, idén lesz bérelt busz, amellyel a kitörés emlékműtől lehet a fővárosba visszajutni.

Az emléktúra alatt alkohol fogyasztása tilos, minden megjelenttől elvárja a rendezőség az emléktúra szellemiségéhez hű fegyelmet. A résztvevők öltözzenek az időjáráshoz megfelelően, zseblámpát hozzanak magukkal. Koszorúk és emlékmécsesek elhelyezéséért előre köszönetet mondunk. Ajánlott kupakkal védett mécsest hozni, mert a hagyományos kis teamécsest fél perc alatt elfújja a szél. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.

Remélem minél többen megtisztelitek idén is részvételetekkel az emléktúrát.

thor-mit-uns-triko-noi
rudolfhess-a-beke-martirja
waffen-ss-wallonien-polo
reenactor-polo
tizennegy-szo-pulover
white-pride-world-white-polo
prinz-eugen-polo
nibelungen-polo

Hírlevél feliratkozás