viking-fekete-nap-triko-ferfi
gotz-von-berlichingen-polo
prinz-eugen-polo
waffen-ss-langemarck-polo
schwarze-sonne-triko-ferfi
schwarze-sonne-triko-noi
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo

Harmac 1925-ben Litvánia Rokiskis nevű kisvárosában született, tehetős zsidó családban.  

A háború alatt családja meghalt, ő egy csoport élén a gettó alatti csatornákon a közeli erdőkbe szökött, ahol csatlakozott a partizánokhoz. A háború végéig a németek és szövetségeseik ellen harcolt, majd Litvánia szovjet megszállása után titokban elhagyta Európát, és az akkori Palesztinába utazott.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Ott csatlakozott a németek ellen bosszút forraló csoporthoz, amely kiválasztott néhány nagyobb várost, amelyben az ivóvíz megmérgezését tervezték, és ehhez a Weizman tudományos intézettől mérget is szereztek.

Ötletüket a Palesztinában élő zsidók vezetősége szélsőségesnek tartotta, és a csoportot vezető Aba Kovnert letartóztatták egy Európába tartó hajón. Kovner a tengerbe öntötte a nála lévő mérget, és soha nem hajtották végre a tervet.

A csoportnak viszont sikerült végrehajtania egy másik akciót. Egy amerikai fogolytáborban 1946-ban megmérgezték az ott tartott német katonákat. Harmac a bosszúállás kudarca után a Zsidó Ügynökségben (Szohnut) dolgozott, ahol előbb titokban, majd Izrael állam megalakulása után nyíltan a zsidók Palesztinába, majd Izraelbe költöztetését segítette. Később az Ort nevű izraeli iskolahálózatot vezette.

invisible-empire-ku-klux-klan-polo
polizei-division-polo
waffen-ss-langemarck-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
viking-harcos-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
viking-fekete-nap-triko-noi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: