charlemagne-polo
landstorm-nederland
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
dirlewanger-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
batschka-polo
waffen-ss-wallonien-polo

Harmac 1925-ben Litvánia Rokiskis nevű kisvárosában született, tehetős zsidó családban.  

A háború alatt családja meghalt, ő egy csoport élén a gettó alatti csatornákon a közeli erdőkbe szökött, ahol csatlakozott a partizánokhoz. A háború végéig a németek és szövetségeseik ellen harcolt, majd Litvánia szovjet megszállása után titokban elhagyta Európát, és az akkori Palesztinába utazott.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Ott csatlakozott a németek ellen bosszút forraló csoporthoz, amely kiválasztott néhány nagyobb várost, amelyben az ivóvíz megmérgezését tervezték, és ehhez a Weizman tudományos intézettől mérget is szereztek.

Ötletüket a Palesztinában élő zsidók vezetősége szélsőségesnek tartotta, és a csoportot vezető Aba Kovnert letartóztatták egy Európába tartó hajón. Kovner a tengerbe öntötte a nála lévő mérget, és soha nem hajtották végre a tervet.

A csoportnak viszont sikerült végrehajtania egy másik akciót. Egy amerikai fogolytáborban 1946-ban megmérgezték az ott tartott német katonákat. Harmac a bosszúállás kudarca után a Zsidó Ügynökségben (Szohnut) dolgozott, ahol előbb titokban, majd Izrael állam megalakulása után nyíltan a zsidók Palesztinába, majd Izraelbe költöztetését segítette. Később az Ort nevű izraeli iskolahálózatot vezette.

waffen-ss-wallonien-polo
landstorm-nederland
waffen-ss-wallonien-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
white-pride-world-wide-triko-ferfi
awb-polo
odin-fenrir-polo
maria-theresia-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: