thor-mit-uns-polo-2
tizennegy-szo-pulover
schwarze-sonne-triko-ferfi
dirlewanger-polo
wpww-kapucnis-pulover
thor-mit-uns-triko-noi
waffen-ss-wallonien-polo
viking-fekete-nap-triko-noi

A nacionalizmus erősödése a gazdag országokban aggasztó kihívást jelent a háború elől menekülők számára - figyelmeztette a világot az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát vezető Filippo Grandi a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

Grandi nemzetközi együttműködést sürgetett a probléma megoldására, amely szerinte nem kezelhető falak felhúzásával. A főbiztos elmondta: az északi országokkal arról tanácskozott, miként lehetne újra kialakítani a menedékjog egykori tekintélyét, amelyet a beözönlő migránsokkal fenyegetőző politikusok erodáltak. "A gazdag országok egyre zártabbá válnak, ezt látjuk az Egyesült Államokban és Európában is" - hívta fel a figyelmet a "populizmus és a nacionalizmus" által felnagyított félelmek hatására Grandi. Pedig "a menekültek is azért hagyják el az otthonukat, mert félnek" - tette hozzá bölcsen.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A menekültválság farvizén sok országban előretörtek a bevándorlás- és az Európai Unió-ellenes pártok és csoportok - folytatta a tanítást, hozzátéve, hogy - Donald Trump megválasztott amerikai elnök például határfallal védekezne a Mexikó felől érkező migránsokkal szemben. Grandi szerint azonban ez nem megoldás. "Falak építése helyett a megfelelő módon kellene kezelnünk ezeket a mozgásokat, és fegyelmezett, pragmatikus úton kellene törekednünk a feszültségek csökkentésére" - vélekedett. "A globális mozgalmakat definíciójuknál fogva nem lehet országonként kezelni, ezek érdekében sokkal hasznosabb lenne egy nemzetközi összefogás."

valknut-runa-kor-polo
kartsjager-t-shirt
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
joachim-peiper-polo
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
waffen-ss-nederland-polo
viking-harcos-polo
totenkopf-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: