viking-fekete-nap-polo
hugin-es-munin-polo
waffen-ss-wallonien-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
white-pride-world-wide-triko-ferfi
langemarck-polo
das-reich-polo

A nacionalizmus erősödése a gazdag országokban aggasztó kihívást jelent a háború elől menekülők számára - figyelmeztette a világot az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát vezető Filippo Grandi a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

Grandi nemzetközi együttműködést sürgetett a probléma megoldására, amely szerinte nem kezelhető falak felhúzásával. A főbiztos elmondta: az északi országokkal arról tanácskozott, miként lehetne újra kialakítani a menedékjog egykori tekintélyét, amelyet a beözönlő migránsokkal fenyegetőző politikusok erodáltak. "A gazdag országok egyre zártabbá válnak, ezt látjuk az Egyesült Államokban és Európában is" - hívta fel a figyelmet a "populizmus és a nacionalizmus" által felnagyított félelmek hatására Grandi. Pedig "a menekültek is azért hagyják el az otthonukat, mert félnek" - tette hozzá bölcsen.

A menekültválság farvizén sok országban előretörtek a bevándorlás- és az Európai Unió-ellenes pártok és csoportok - folytatta a tanítást, hozzátéve, hogy - Donald Trump megválasztott amerikai elnök például határfallal védekezne a Mexikó felől érkező migránsokkal szemben. Grandi szerint azonban ez nem megoldás. "Falak építése helyett a megfelelő módon kellene kezelnünk ezeket a mozgásokat, és fegyelmezett, pragmatikus úton kellene törekednünk a feszültségek csökkentésére" - vélekedett. "A globális mozgalmakat definíciójuknál fogva nem lehet országonként kezelni, ezek érdekében sokkal hasznosabb lenne egy nemzetközi összefogás."

Maradj velünk kapcsolatban!

otto-von-skorzeny-polo
polizei-division-polo
tizennegy-szo-pulover
thor-mit-uns-polo
adolf-smiley-face-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
mjollnir-polo
ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo

Maradj velünk kapcsolatban!