wpww-kapucnis-pulover
tizennegy-szo-pulover
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
polizei-division-polo
waffen-ss-nederland-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
thor-mit-uns-polo-2

1942-ben a spanyolok vezére, Franco tábornok Adolf Hitler iránti szimpátiáját fejezte ki azzal, hogy ugyanarra az időzónára álltak át, amiben a németek voltak.

Egy órával kellene visszaállítani az órát, így 1942 után ismét a greenwichi időzónába tartoznának, oda, ahová földrajzilag is valók. A spanyol kormány elhatározta, hogy visszafordítja az idő kerekét, írja a Guardian.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Ezzel ugyanúgy járnának az órák Lisszabonban, Londonban, Dublinban, mint Madridban. Spanyolországban kicsit nehezebben indul a nap, hiszen reggel 7-kor még sötét van, este 9-kor viszont süt a nap.

A jelenlegi helyzet visszásságáról ezt írja egy tanulmányában Éltető Andrea, az MTA KRTK VGI tudományos főmunkatársa: A spanyol étkezési szokások ugyanakkor maradtak a Nap járásához igazodva, tehát 14-15 óra körül ebédelnek, hosszú ebédszünet után, 17 órakor kezdődik a délutáni műszak és este 21-22 óra körül vacsoráznak. Viszont másnap a munkanap nem 10-11-kor kezdődik, hanem 9-kor. Tehát a spanyolok keveset alszanak napközben, fáradtabbak, kicsi a termelékenység és sok a baleset.

Ennek vethet most véget a kormány terve. Ahogy Fátima Báñez spanyol munkaügyi miniszter fogalmazott: „Azt akarjuk, hogy este 6 órakor véget érjen a munkanap, ezért tárgyalunk a munkaadók és a szakszervezetek képviselőivel.”

odin-polo
adolf-smiley-face-polo
dirlewanger-polo
schwarze-sonne-triko-noi
viking-fekete-nap-triko-ferfi
schwarze-sonne-triko-ferfi
white-pride-world-white-polo
hugin-es-munin-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: