florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo
nibelungen-polo
hugin-es-munin-polo
landstorm-nederland
white-power-triko-ferfi
awb-polo
gotz-von-berlichingen-polo
thor-mit-uns-polo-2

Nemrég abból csaptak hisztériát különböző cionista és liberális személyek és szervezetek, hogy az angolul beírt "Megtörtént a holokauszt?" keresésre a legelső Google-találat a Stormfront fehér fajvédő weboldalra mutatott.

A hisztéria hatására a cégnél úgy döntöttek, cenzúrázzák a találatokat, hogy az ilyen jellegű kérdésekre egyáltalán ne jelenjenek meg másként gondolkodók weboldalai.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A Gizmodo szerint a Stormfront azóta teljesen eltűnt a találatok közül, a Magyarországról indított keresésekben viszont még valamiért látszanak a találatok.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem egyszerűen csak a Stormfrontot távolítják el a holokauszttal kapcsolatos találatok közül, de az ellenkezne a cég alapelveivel. A Google alapvetően nem távolít el semmit és nem szerkeszti a találatait, csak kivételesen szélsőséges esetekben, vagyis csak ha valami illegális, vírusos vagy egyéb módon sérti az alapelveiket.

Ezért tehát nem a találati listát szerkesztik, hanem azt az algoritmust, ami a találati listát létrehozza. A Google szóvivője tudatta, hogy küzdenek a problémával, és egyelőre nem állnak a helyzet magaslatán.

Szeretnék, ha a felhasználóik változatos, nem elfogult találatokat olvashatnának, de innentől kezdve igyekeznek úgy finomítani algoritmusaikat, hogy azok hátrányban részesítsék a liberálisoknak nem szimpatikus oldalakat. Vagyis úgy, hogy a Stormfronthoz hasonló, másként gondolkodó oldalak ne jelenjenek meg.

Egyébként ez elég nagy irányváltás a cégnek, hiszen 2008-ban a Google még úgy nyilatkozott, tetszik, nem tetszik, nem szerkesztik a találataikat, ezt dobta a gép.

Míg a Google már a "Gonoszak a zsidók?" és a "Gonoszak a muszlimok?" kérdésekre is finomította a találatait, viszont ha arra keresünk rá, hogy "Alsóbbrendűek a feketék?", az első találat szintén a Stormfrontra vezet.

A cég e probléma "elhárításán" is dolgozik.

michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
nibelungen-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
das-reich-polo
adolf-smiley-face-polo
hugin-es-munin-polo
gotz-von-berlichingen-polo
b-h-triko-ferfi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: