leibstandarte-triko-ferfi
viking-harcos-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
nibelungen-polo
wpww-kapucnis-pulover
division-nord-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
viking-fekete-nap-polo

Nemrég abból csaptak hisztériát különböző cionista és liberális személyek és szervezetek, hogy az angolul beírt "Megtörtént a holokauszt?" keresésre a legelső Google-találat a Stormfront fehér fajvédő weboldalra mutatott.

A hisztéria hatására a cégnél úgy döntöttek, cenzúrázzák a találatokat, hogy az ilyen jellegű kérdésekre egyáltalán ne jelenjenek meg másként gondolkodók weboldalai.

Maradj velünk kapcsolatban!

A Gizmodo szerint a Stormfront azóta teljesen eltűnt a találatok közül, a Magyarországról indított keresésekben viszont még valamiért látszanak a találatok.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem egyszerűen csak a Stormfrontot távolítják el a holokauszttal kapcsolatos találatok közül, de az ellenkezne a cég alapelveivel. A Google alapvetően nem távolít el semmit és nem szerkeszti a találatait, csak kivételesen szélsőséges esetekben, vagyis csak ha valami illegális, vírusos vagy egyéb módon sérti az alapelveiket.

Ezért tehát nem a találati listát szerkesztik, hanem azt az algoritmust, ami a találati listát létrehozza. A Google szóvivője tudatta, hogy küzdenek a problémával, és egyelőre nem állnak a helyzet magaslatán.

Szeretnék, ha a felhasználóik változatos, nem elfogult találatokat olvashatnának, de innentől kezdve igyekeznek úgy finomítani algoritmusaikat, hogy azok hátrányban részesítsék a liberálisoknak nem szimpatikus oldalakat. Vagyis úgy, hogy a Stormfronthoz hasonló, másként gondolkodó oldalak ne jelenjenek meg.

Egyébként ez elég nagy irányváltás a cégnek, hiszen 2008-ban a Google még úgy nyilatkozott, tetszik, nem tetszik, nem szerkesztik a találataikat, ezt dobta a gép.

Míg a Google már a "Gonoszak a zsidók?" és a "Gonoszak a muszlimok?" kérdésekre is finomította a találatait, viszont ha arra keresünk rá, hogy "Alsóbbrendűek a feketék?", az első találat szintén a Stormfrontra vezet.

A cég e probléma "elhárításán" is dolgozik.

thor-mit-uns-polo
batschka-polo
wpww-kapucnis-pulover
odin-fenrir-polo
totenkopf-triko-ferfi
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
division-nord-polo
thor-mit-uns-triko-noi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: