charlemagne-polo
hugin-es-munin-polo
mjollnir-polo
schwarze-sonne-triko-ferfi
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
white-pride-world-white-polo
odin-s-ravens-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo

Újra van müezzin Egerben, ráadásul török származású az a Demir Hikmet, aki hetente háromszor felmegy az egri minaretbe, selyem kaftánt ölt és a négy égtáj felé énekelve imára hívja a muzulmánokat.

A minaretben utoljára 327 éve hangzott fel az Allah akbar, a muzulmán férfi most önkéntesen vállalta el ezt a feladatot, mert szívügye, hogy a török megszállás után 300 évvel újra megismertesse a szerinte csodálatos iszlám kultúrával és vallással a magyar embereket.

Demir Hikmet hat és fél éve a barátnője kedvéért költözött Magyarországra. A magyar és egri származású Tímea azóta hozzáment feleségül az iszlamista férfihoz.

Maradj velünk kapcsolatban!

Hittérítő tevékenységéről a heol.hu-nak beszélt:

Két éve gondoltam rá először, hogy imára hívjam a muszlimokat. A polgármesteri hivataltól kértem engedélyt, s a nyári turista-szezonban minden csütörtökön, pénteken és szombaton hallható az énekem. A pontos imarendet, s mindent, ami szükséges a hivatáshoz, Törökországban tanultam. Ez ugyanis elengedhetetlen, hiszen a müezzin tanuló, azaz nem muszlim pap, hanem annak tanítványa.

Amikor először énekeltem, az emberek megálltak, majd csodálkozva kérdezgettek, én pedig beszéltem nekik a hitemről, s ez talán a legfontosabb. Számomra mindegy, hogy egriek, vagy turisták, a fontos az, hogy megismertessem velünk az iszlám kultúrát.

A legtöbben nyilván elsősorban arra kíváncsiak, hogy miről énekelek. Röviden úgy mondhatnám el, „Allah a legnagyobb. Tanúsítom, hogy nincs más isten, csak Allah. Tanúsítom, hogy Mohamed Allah prófétája. Gyertek imádkozni!”

(heol.hu nyomán)

30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
rudolfhess-a-beke-martirja
white-power-triko-ferfi
batschka-polo
viking-fekete-nap-triko-ferfi
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: