michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
division-nord-polo
waffen-ss-nederland-polo
prinz-eugen-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
thor-mit-uns-kapucnis-pulover
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo

1915. január 30-án született Berlinben Joachim Peiper ezredes, a W-SS LSSAH hadosztály parancsnoka, a második világháború számos frontján, rengeteg ütközetet és csatát megélt katonája. 

Hősiességéért és eredményeiért számos kitüntetésben részesült, a háború végén megkapta a Lovagkereszt kardokkal ékesített változatát. Amerikai fogságba esett, majd kötél általi halálra ítélték, melyet bizonyítékok hiányában életfogytiglani börtönbüntetésre mérsékeltek. Végül 1956-ban szabadon engedték.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Waffen-SS veteránok találkozóján valamikor az 50-es években

A Porschénél, majd a Volkswagennél talált munkát magának (a Porsche gyártotta a híres Tigris tankokat is). 1970-ben Franciaországban telepedett le. Francia kommunisták kiszimatolták a lakhelyét, ezután számos halálos fenyegetést kapott. Beteg feleségét hazaküldve, kutyájával és puskájával várta a csőcseléket. Végül 1976. július 13-ról 14-re virradó éjszaka a vörös söpredék rágyújtotta a házát.

Személyében egy kiváló katonát tisztelhetünk, neve és pályafutása méltán foglalhat helyet a halhatatlan hősök panteonjában.

(Forrás: Fb)

1915. január 30-án született Berlinben Joachim Peiper ezredes, az SS-Leibstandarte hadosztály parancsnoka, a második világháború számos frontján, rengeteg ütközetet és csatát megélt katonája. Hősiességéért és eredményeiért számos kitüntetésben részesült, a háború végén megkapta a Lovagkereszt kardokkal ékesített változatát.
Forrás: https://kuruc.info/r/6/138961/

michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
polizei-division-polo
charlemagne-polo
batschka-polo
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
adolf-smiley-face-polo
thor-mit-uns-triko-noi
in-odin-we-trust-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: