totenkopf-polo
b-h-triko-ferfi
das-reich-polo
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
nibelungen-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
white-pride-world-wide-triko-ferfi
ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo

Egy New York állambeli veteránkórházban 88 évesen halt meg Richard Marowitz zsidó származású amerikai katona, aki, miután a második világháború végén Adolf Hitler müncheni lakásában megtalálta a német vezér keménykalapját, dühében laposra taposta. 

"Esküszöm, hogy láttam benne Hitler az arcát" - mondta a veterán egy interjúban, amelyet még 2001-ben adott az AP hírügynökségnek a haditettről, melyről élete végéig büszkén beszélt mindenkinek.

Maradj velünk kapcsolatban!

Marowitzot több társával együtt 1945. április 30-án, Hitler öngyilkosságának napján küldték a Harmadik Birodalom vezetőjének müncheni lakásába, hogy átkutassák. Az akkor 19 éves cserkész az egyik szoba egyik szekrényében, egy székre állva találta meg a fekete selyemből készült keménykalapot az A. H. monogrammal. Miután rájött, hogy mit jelöl a rövidítés, Marowitz dühében addig ugrált a kalapon, amíg laposra nem taposta.

Későbbi élménybeszámolóiban büszkén mesélte, hogy szerinte Hitler azért vetett véget az életének, mert megtudta, hogy "egy vézna zsidó kölyök taposta meg kedvenc kalapját".

A katona megtartotta és magával vitte a keménykalapot Amerikába, és sok évvel később magával vitte azokra az elmesélő estekre is, amelyeket a háborúról tartott az Albany környéki iskolákban. A történeté olyan jól és annyiszor előadta, hogy történetéről könyv és 2003-ban Hitler kalapja címmel dokumentumfilm is készült az Egyesült Államokban.

Sokat látott kalapot a család egy múzeumnak adományozza - közölte az elhunyt Richard Marowitz fia, Larry Marowitz.

(Harcunk.info - Alfahir.hu nyomán)

ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
adolf-smiley-face-polo
landstorm-nederland
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
odin-s-ravens-polo
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
hugin-es-munin-polo
joachim-peiper-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: