nibelungen-polo
waffen-ss-wallonien-polo
florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo
leibstandarte-triko-ferfi
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
maria-theresia-polo
thor-mit-uns-polo-2
white-pride-world-white-polo

1936-ban ünnepélyes keretek között temették el Londonban a német nagykövetet, akinek halálával a két ország közti diplomáciai kapcsolatok is megromlottak - derül ki a Discovery Channel Wartime London című dokumentumfilmjéből.

Londonban a német katonák egy horogkeresztes zászlókkal letakart koporsót kísértek végső útjára. Leopold von Hoesch temetése békés keretek között zajlott le, a grandiózus és nagyszabású parádén a brit katonák is részt vettek, és gyászzenével kísérték a koporsó előtt karjukat fellendítő tömeget.

 Mindez érthető is, hiszen Von Hoesch a brit államérfiak kedvelt munkapartnere volt, és Anthony Eden külügyminiszter is jóban volt vele. Gyakran vitázott Hitlerrel is, de a Führerrel egyetemben neki is legfőbb célja volt az angol-német kapcsolatok megjavítása. Halálával azonban drámaian megváltoztak a körülmények. A helyére Joachim von Ribentrop, Hitler kedvelt külpolitikai tanácsadója került, akit 1945 után háborús bűnök miatt akasztattak fel a kommunista és angolszász vérbírók.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A férfi temetéséről készített filmet Harry Harris amatőr történész találta meg, és azt most a Discovery Channel Wartime London című filmjében látható.

A londoni német nagykövetség egyébként már magában is érdekes: az épületet Albert Speer tervezte, és annak márványlépcsőit Mussolini ajándékozta Hitlernek. A házban ma a Royal Society található.

(Múlt-Kor nyomán)

michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
dirlewanger-polo
kartsjager-t-shirt
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
thor-mit-uns-polo
leibstandarte-polo
totenkopf-triko-ferfi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: