waffen-ss-nederland-polo
white-pride-world-wide-triko-ferfi
white-power-polo
tizennegy-szo-pulover
totenkopf-polo
viking-fekete-nap-triko-ferfi
white-power-triko-noi
viking-fekete-nap-polo

Egy Glasgow melletti bíróságon megkezdődött a per, amely azt hivatott eldönteni, hogy valóban "gyűlöletbűncselekményt" követett-e el az a skót férfi, aki megtanított "karlendíteni" egy kutyát.

(Telegraph)

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Az eset 2016 májusában az egész internetet bejárta. A 29 éves Mark Meechan feltöltött a Youtube-ra egy videót, amin a barátnője Buddha nevű mopszával különböző nemzetiszocialista tematikájú videókat nézet, majd jön az attrakció, és Buddha a gazdi "Sieg Heil!" vezényszavára mancsot lendít.

Meechant nem sokkal a videó publikálása után a buzgó skót rendőrök "gyűlöletbűncselekmény" vádjával letartóztatták, ami némi kellemetlenséget és 15 perc internetes hírnevet hozott a jó humorú skótnak.

Az ügy azonban innét megállíthatatlanul haladt előre, és Meechan hiába töltött fel egy újabb videót, amiben elnézést kért mindenkitől, akit a "náci mopsz" megbántott, most megkezdődött ügyének bírósági fázisa.

Az első tárgyalási napon a skót bíróság meghallgatta a helyi zsidó közösség egyik vezetőjét, Ephraim Borowskit. Ő arról beszélt, hogy a videó nagyon bántó, különösen számára, akinek sok családtagja halt meg a holokausztban. Szerinte "megdöbbentő, hogy ilyesmit bárki is viccesnek találhat".

„Az ilyen anyagok normalizálják az antiszemitizmust, amiről azt hittük, már nem kell többé látnunk. A holokauszt nem lehet viccelődés tárgya” - mondta Borowski, aki szerint nem ő az egyetlen a skóciai zsidó közösségből, aki fenyegetve érezte magát a videó által. Arról is beszélt, hogy a videó publikálása után a szervezete, amely tiltakozott annak tartalma ellen, "számtalan gyűlölködő üzenetet kapott" amiért hisztériát csaptak.

A per folytatódik, az ügyészség azt próbálja bizonyítani, hogy a mancslendítő mopszról készített videó vallásellenes gyűlöletett szított. 

tizennegy-szo-pulover
batschka-polo
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
division-italia-polo
division-nord-polo
florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
prinz-eugen-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: