waffen-ss-wallonien-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
leibstandarte-polo
mjollnir-polo
division-nord-polo
waffen-ss-nederland-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
maria-theresia-polo

Jobboldali demonstrálók és baloldali tüntetők csaptak össze az Egyesült Államokban, az oregoni Portland városában.

Az összecsapást rohamrendőrök oszlatták szét, legalább 15 embert letartóztattak. A Trump Szólásszabadság Rally névre keresztelt jobboldali demonstrációt a városháza melletti téren tartották, amikor ellentüntetők jóval nagyobb csapata érkezett és inzultálni kezdte a demonstrálókat.

A Donald Trump amerikai elnök ellen is tüntetők, akik közül sokan fekete maszkot viseltek, “Antifasiszta Akció” feliratú zászlókat lengettek és “nácik, haza!” kiáltásokat hallattak, a Trump-hívők közül sokak kezében amerikai nemzeti lobogó volt és azt skandálták: “USA, USA”. Az ellentüntetők köveket és üvegflakonokat hajigáltak, s amikor a helyzet kezdett elfajulni, rohamrendőrök léptek közbe. Mintegy 200 embert elkülönítettek, egyenként igazoltatták és lefotózták őket, és csak ezt követően engedték el őket.

Maradj velünk kapcsolatban!

A letartóztatásokkal egyidejűleg a rendőrök vadászkéseket és fegyvereket is elkoboztak. A CNN hírtelevízió helyszínről tudósító munkatársa szerint a letartóztatottak főként a baloldali tüntetők táborából kerültek ki.

A városban több mint egy hete nagy a feszültség. A helyiérdekű vasúton ugyanis május 26-án egy 35 éves – a mainstream média tálalásában a "fehérek felsőbbrendűségét hirdető" – férfi inzultált egy muszlim fejkendőt viselő tinédzser lányt, s a védelmére kelő három férfi közül kettőt halálra késelt, a harmadikat pedig súlyosan megsebesítette.

Az elkövető, Jeremy Christian - aki ellen gyilkosság miatt már vádat is emeltek -, arra hivatkozott, hogy “szólásszabadság van”, és jogában állt muszlim fejkendője miatt megjegyzéseket tenni a lányra. A tüntetést olyan jobboldali csoportok szervezték, amelyek az amerikai alkotmányban garantált szólásszabadságot védelmezik. Portland polgármestere, Ted Wheeler – a városban uralkodó feszült légkörre hivatkozva – arra kérte a szövetségi hatóságokat, hogy vonják vissza a demonstrációra kiadott engedélyt. Ez azért nem történt meg, mert az engedélyt már hetekkel a késelés előtt kiadták.

reenactor-polo
kartsjager-t-shirt
white-power-triko-ferfi
waffen-ss-nederland-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
dirlewanger-polo
thor-mit-uns-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo

Maradj velünk kapcsolatban!