white-pride-world-wide-triko-noi
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
tizennegy-szo-pulover
totenkopf-triko-ferfi
waffen-ss-nederland-polo
maria-theresia-polo
otto-von-skorzeny-polo
schwarze-sonne-triko-noi

Jobboldali demonstrálók és baloldali tüntetők csaptak össze az Egyesült Államokban, az oregoni Portland városában.

Az összecsapást rohamrendőrök oszlatták szét, legalább 15 embert letartóztattak. A Trump Szólásszabadság Rally névre keresztelt jobboldali demonstrációt a városháza melletti téren tartották, amikor ellentüntetők jóval nagyobb csapata érkezett és inzultálni kezdte a demonstrálókat.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A Donald Trump amerikai elnök ellen is tüntetők, akik közül sokan fekete maszkot viseltek, “Antifasiszta Akció” feliratú zászlókat lengettek és “nácik, haza!” kiáltásokat hallattak, a Trump-hívők közül sokak kezében amerikai nemzeti lobogó volt és azt skandálták: “USA, USA”. Az ellentüntetők köveket és üvegflakonokat hajigáltak, s amikor a helyzet kezdett elfajulni, rohamrendőrök léptek közbe. Mintegy 200 embert elkülönítettek, egyenként igazoltatták és lefotózták őket, és csak ezt követően engedték el őket.

A letartóztatásokkal egyidejűleg a rendőrök vadászkéseket és fegyvereket is elkoboztak. A CNN hírtelevízió helyszínről tudósító munkatársa szerint a letartóztatottak főként a baloldali tüntetők táborából kerültek ki.

A városban több mint egy hete nagy a feszültség. A helyiérdekű vasúton ugyanis május 26-án egy 35 éves – a mainstream média tálalásában a "fehérek felsőbbrendűségét hirdető" – férfi inzultált egy muszlim fejkendőt viselő tinédzser lányt, s a védelmére kelő három férfi közül kettőt halálra késelt, a harmadikat pedig súlyosan megsebesítette.

Az elkövető, Jeremy Christian - aki ellen gyilkosság miatt már vádat is emeltek -, arra hivatkozott, hogy “szólásszabadság van”, és jogában állt muszlim fejkendője miatt megjegyzéseket tenni a lányra. A tüntetést olyan jobboldali csoportok szervezték, amelyek az amerikai alkotmányban garantált szólásszabadságot védelmezik. Portland polgármestere, Ted Wheeler – a városban uralkodó feszült légkörre hivatkozva – arra kérte a szövetségi hatóságokat, hogy vonják vissza a demonstrációra kiadott engedélyt. Ez azért nem történt meg, mert az engedélyt már hetekkel a késelés előtt kiadták.

white-power-triko-ferfi
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
white-power-polo
odin-polo
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
viking-fekete-nap-triko-ferfi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: