division-italia-polo
das-reich-polo
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
in-odin-we-trust-polo
viking-fekete-nap-polo
viking-fekete-nap-triko-ferfi
viking-fekete-nap-triko-noi
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2

Jobboldali demonstrálók és baloldali tüntetők csaptak össze az Egyesült Államokban, az oregoni Portland városában.

Az összecsapást rohamrendőrök oszlatták szét, legalább 15 embert letartóztattak. A Trump Szólásszabadság Rally névre keresztelt jobboldali demonstrációt a városháza melletti téren tartották, amikor ellentüntetők jóval nagyobb csapata érkezett és inzultálni kezdte a demonstrálókat.

Maradj velünk kapcsolatban!

A Donald Trump amerikai elnök ellen is tüntetők, akik közül sokan fekete maszkot viseltek, “Antifasiszta Akció” feliratú zászlókat lengettek és “nácik, haza!” kiáltásokat hallattak, a Trump-hívők közül sokak kezében amerikai nemzeti lobogó volt és azt skandálták: “USA, USA”. Az ellentüntetők köveket és üvegflakonokat hajigáltak, s amikor a helyzet kezdett elfajulni, rohamrendőrök léptek közbe. Mintegy 200 embert elkülönítettek, egyenként igazoltatták és lefotózták őket, és csak ezt követően engedték el őket.

A letartóztatásokkal egyidejűleg a rendőrök vadászkéseket és fegyvereket is elkoboztak. A CNN hírtelevízió helyszínről tudósító munkatársa szerint a letartóztatottak főként a baloldali tüntetők táborából kerültek ki.

A városban több mint egy hete nagy a feszültség. A helyiérdekű vasúton ugyanis május 26-án egy 35 éves – a mainstream média tálalásában a "fehérek felsőbbrendűségét hirdető" – férfi inzultált egy muszlim fejkendőt viselő tinédzser lányt, s a védelmére kelő három férfi közül kettőt halálra késelt, a harmadikat pedig súlyosan megsebesítette.

Az elkövető, Jeremy Christian - aki ellen gyilkosság miatt már vádat is emeltek -, arra hivatkozott, hogy “szólásszabadság van”, és jogában állt muszlim fejkendője miatt megjegyzéseket tenni a lányra. A tüntetést olyan jobboldali csoportok szervezték, amelyek az amerikai alkotmányban garantált szólásszabadságot védelmezik. Portland polgármestere, Ted Wheeler – a városban uralkodó feszült légkörre hivatkozva – arra kérte a szövetségi hatóságokat, hogy vonják vissza a demonstrációra kiadott engedélyt. Ez azért nem történt meg, mert az engedélyt már hetekkel a késelés előtt kiadták.

maria-theresia-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
hugin-es-munin-polo
thor-mit-uns-polo-2
batschka-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
adolf-smiley-face-polo
white-pride-world-white-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: