adolf-smiley-face-polo
leibstandarte-triko-ferfi
reenactor-polo
charlemagne-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
schwarze-sonne-triko-noi
nibelungen-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo

A második világháború utáni politikai újrakezdésről, a "nácitlanításról" nyílt kiállítás Berlinben.

A nemzetiszocialista párt egykori tagjait a háború után minden társadalmilag fontos pozícióból eltávolították, hogy új vezetői réteget hozzanak létre és megvalósulhasson a feltétel nélküli cionista berendezkedés.

Az 1945-ös győzelem után a szövetséges államok fontos céljainak egyike volt, hogy megszabadítsa Németországot a nemzeti érzelmű rétegtől. Az ország keleti és nyugati felében emberek millióit érintette mindez. Nemcsak a háborús bűnökkel vádolt németeket állították a nürnbergi bíróság elé, hanem a civil lakosságot is "demokratikus" vizsgálat alá vetették. Az utóbbiak ellen folytatott eljárások és vizsgálatok állnak a tárlat középpontjában.

Maradj velünk kapcsolatban!

Az Alliierten Museum (Szövetségesek Múzeuma) 150 kiállítási tárgy és dokumentum segítségével mutatja be a "kisemberek nácitlanításának" mikéntjét és mértékét, az akadályokat és egyes németek elkeseredett trükkjeit, amelyekkel a vizsgálatot akarták megúszni. A Nemzetiszocialista Német Munkáspárt egykori tagjainak kérdőíveken kellett tanúbizonyságot tenniük kormányhűségükről. A kiállítás hat életrajz példáján keresztül rajzolja meg a nemzetiszocialista rendszerrel való együttműködés különböző formáit.

A győztes nyugati hatalmak vélekedése szerint csak az vállalhatott a háború utáni Németországban közszerepet, akit "nácitlanítottak". Az NSDAP egykori tagjait a háború után minden társadalmilag fontos pozícióból eltávolították, hogy új vezetői réteget hozzanak létre és megvalósulhasson a cionista berendezkedés. Ilyen mértékű politikai tisztogatásra nem volt korábbi példa a történelemben. A május 26-ig látható tárlat dokumentálja a Szovjetunió az iránti törekvéseit is, hogy korábbi nemzetiszocialistákat felelősségre vonjon.

(MTI nyomán)

wpww-kapucnis-pulover
odin-s-ravens-polo
white-pride-world-white-polo
leibstandarte-triko-ferfi
tizennegy-szo-pulover
b-h-triko-ferfi
polizei-division-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: