maria-theresia-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
viking-fekete-nap-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
totenkopf-polo
charlemagne-polo

A másfél évig létező fiumei szabad állam alapítója, a római köszöntés és a fasizmus külsőségeinek megálmodója, a ma is rendkívül népszerű olasz író, költő, drámaíró és háborús nemzeti hős Gabriele D'Annunzio 1938-ban halt meg stroke-ban. 

A maradványait holttesttének kihantolása nélkül, 100 évvel ezelőtt egy zsebkendőn hagyott testnedvből azonosította az olasz csendőrség bűnügyi helyszínelő csoportja.

Az író és költő emlékét ápoló alapítvány, az Il Vittoriale degli Italiani a költőtől származó használati tárgyakat, köztük egy elefántcsont fogkefét és egy szerelmeslevelet adott át a csendőrségnek. A legtöbb tárgyon nem találtak értékelhető DNS-nyomokat, egyedül annak a spermafoltos fehér zsebkendőnek a vizsgálata hozott eredményt, amelyet a különc személyiség egyik szeretőjének, Olga Levi Brunner grófnőnek hagyott emlékül 1916-ban egy szenvedélyes szerelmes éjszaka után.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A zsebkendőn talált DNS-t a költő és háborús hős egy férfi leszármazottjának, dédunokájának, Federico D'Annunziónak a DNS-ével vetették össze, és a vizsgálat igazolta a rokonságot. A foltos zsebkendő tudományos vizsgálata szükségtelenné tette a koporsó kihantolását D'Annunzio örökítőanyagához azonosításához - hangoztatták az alapítvány és a rendőrség közös csütörtöki milánói sajtótájékoztatóján. Az alapítvány elnöke, Giordano Bruno Guerri hangoztatta, hogy nem akarják "klónozni" D'Annunziót, de senki sem tudhatja, hová fejlődik a társadalom és a tudomány, és "jó, ha megvan a DNS".

A főleg az 1920-as és 1930-as években felkapott Gabriele D'Annunzio különleges helyet foglal el az olasz emlékezetben, személyét egyszerre övezi csodálat és vita. Nagyon népszerű azon hősies cselekedetei miatt, amelyeket magányosan és rendkívüli vakmerőséggel hajtott végre az Osztrák-Magyar Monarchia ellen. Emblematikus alakja az olasz irrendentizmusnak is, a fasizmust megihlető áramlatnak, amely az elveszített isztriai területek visszaszerzését tűzte ki célul, bár ő maga később eltávolodott Mussolini rendszerétől.

Harcunk.info (Múlt-Kor nyomán)

waffen-ss-wallonien-polo
leibstandarte-triko-ferfi
viking-fekete-nap-polo
viking-harcos-polo
division-nord-polo
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
awb-polo
white-pride-world-wide-triko-noi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: