wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
prinz-eugen-polo
batschka-polo
polizei-division-polo
viking-fekete-nap-polo
thor-mit-uns-polo
division-italia-polo
waffen-ss-nederland-polo

Az Egyesült Államok visszaadja Olaszországnak azt a 18. századi márványszobrot, amelyet egy római villából loptak el több mint 30 éve - közölték csütörtökön az amerikai ügyészség és a Szövetségi Nyomozó Iroda illetékesei.

A Torlonia Peplophoros néven ismert, ógörög női ruhát, peploszt viselő szobrot a római Torlonia-villából lopták el. A neoklasszikus épületet 1797-ben Giovanni Torlonia vatikáni bankár vásárolta meg, majd 1925 és 1943 között Benito Mussolini fasiszta vezető használta római magánrezidenciájaként. A szobor kora nem ismert, de a múzeumként működő Torlonia-villa gyűjteményének javarésze a 18. század elején készült képzőművészeti alkotásokból áll.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A szobrot 1983. november 11-én lopták el a villából 14 másik műalkotással együtt. A Torlonia Peplophoros illegálisan került az Egyesült Államok területére az 1990-es évek végén, és egy New York-i vásárló egy helyi galériában jutott hozzá 75 ezer dollárért - mondták el az ügyészek. A tulajdonos a közelmúltban árverésén akarta eladni a műalkotást, de a New York-i aukciósház szakemberei kiderítették a szobor eredetét. A tulajdonost tájékoztatták arról, hogy a műkincs lopott. Az illető átadta a szobrot az amerikai hatóságoknak.

charlemagne-polo
kartsjager-t-shirt
polizei-division-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
wpww-kapucnis-pulover
adolf-smiley-face-polo
schwarze-sonne-triko-noi
prinz-eugen-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: