wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
waffen-ss-nederland-polo
wpww-kapucnis-pulover
viking-fekete-nap-polo
odin-s-ravens-polo
schwarze-sonne-triko-noi
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover

Hitler márkájú fejhallgató bukkant fel a Massdrop.com webáruházában, mely termékismertetőjében kínált "végső megoldást az audio kérdésre".

(The Jerusalem Post nyomán)

Maradj velünk kapcsolatban!

Massdrop.com egy online közösség, ahol a felhasználók bemutathatják termékeiket a gyártás előtt és felmérhetik, hogy mekkora lenne rá a vásárlóerő. Ha egy termék elég érdeklődést kap a közösségből, akkor a honlap tulajdonosai átgondolják, hogy kiadják, illetve megszponzorálják-e az adott termék gyártását. Egy terméket minél többen előjegyeznek, annál alacsonyabb áron fogják értékesíteni.

A legújabb bemutatott termék, ami megjelent a távol-keleti internetes közösség előtt a németes hangzású Klangs márkanevet viselte, amely Hitler típusú fejhallgatót kínált a váráslóközönségnek. A fejhallgató ugyanabban a stílusban jelent meg, mint a egy Beats Electronics nevű cég által kiadott "Beats" fantázianevű termék, de a márka szimbóluma, B-betű helyén egy horogkereszt szerepelt a termékbemutatón.

"Sajnos már megszoktuk, hogy Adolf Hitler dicsőítése rendszeres az interneten" - mondta Ori Ohana, az izraeli diákoknak az antiszemitákra az interneten vadászó programjának vezetője.

"Sok esetben csak viccelni akarnak Hitler nevével, de nem engedhetjük az ilyen kísérleteket, hogy Adolf Hitler elfogadhatóvá és népszerűvé váljon" - tette hozzá. 

Ohana kifejezte továbbá, hogy bosszantja, hogy sok internetes vállalatnál nem folyik megfelelő mértékű ellenőrzés, hogy mi zajlik az online felületükön a felhasználóik között, és "később sem vállalnak felelősséget azért, amit a felhasználók elkövetnek Adolf Hitler dicsőítése által".

"Mi továbbra is megtesszük a szükséges lépéseket az ilyen esetekben, és elkövetünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy ezek a kilengések soha többé nem forduljanak elő ugyanott" - tette hozzá. 

ISCA nevű program résztvevői végül a Facebookon indítottak összehangolt támadást és toboroztak a tömegesen bejelentéshez a partnereket, így végül a cég vezetőihez is eljutott az antiszemita termék híre, így az rövid úton lekerült a kínálatból.

Az esetre rácuppandó The Jerusalem Postnak közben az oldal vezetői írtak egy e-mailt is, amiben hangsúlyozták, hogy "nem tűrnek meg az oldaluk felületén semmilyen gyűlöletkeltő megnyilvánulást és könyörtelenül fellépnek a jövőben az ilyen megjegyzések és termékek ellen is."

maria-theresia-polo
leibstandarte-triko-ferfi
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
polizei-division-polo
dirlewanger-polo
schwarze-sonne-triko-ferfi
white-pride-world-white-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: