white-power-polo
thor-mit-uns-kapucnis-pulover
valknut-runa-kor-polo
odin-polo
nibelungen-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
maria-theresia-polo
florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo

Ezt pedig egy internetes tanulmány mutatta ki, amely szerint a beszélgetések nagy hányadában előbb vagy utóbb megjelenik Adolf Hitler vagy a német nemzetiszocialisták.

Az egykori német vezér és kancellárt, Adolf Hitlert mostanában az alábbi keresőszavakkal lehet leginkább megtalálni a neten.

Maradj velünk kapcsolatban!

- Miért rosszabb Donald Trump Hitlernél?

- Trumpnak bizonyítania kell, hogy nem olyan, mint Adolf Hitler

- Trump nem Hitler, ő Galielo

Mindez nyilván az amerikai elnökválasztások közeledtével bukkan fel a médiában és az interneten, de külföldön gyakorlatilag trend, hogy évtizedek óta rengeteg politikust hasonlítanak össze viccesen vagy komolyan Adolf Hitlerrel.

1994-ben a Wired magazin közölte le Godwin törvényét, ami egy statisztika szerint így szól: „Ha egy online beszélgetés elhúzódik, akkor nagy a valószínűsége, hogy abban szóba kerül Hitler vagy a nácik.”

Egy nem olyan régen készült felmérés szerint pedig kimutatta, hogy négy és félmillió Reddit kommentnek a 78%-ában említik Adolf Hitler nevét. Godwin megfigyelését gyakran idézik internetes fórumokon – írja az NPR.

Godwin semmit sem mond arról, hogy a nemzetiszocialistákkal vagy Hitlerrel vont párhuzamok tartalmukban igazak-e vagy sem, pusztán annyit állapít meg, hogy a feltűnésük idővel egyre valószínűbb. Godwin szerint éppen azért, mert az ilyen összehasonlítások bizonyos esetekben helytállóak lehetnek, törekedni kell arra, hogy "ne csépeljük el őket, mert így súlyukat veszíthetik a jövőben".

A végső megállapítás az, hogy az interneten jelenleg népszerűbb téma a valaha élt legismertebb - osztrák születésű - német, mint például a pornó.

birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
landstorm-nederland
das-reich-polo
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
maria-theresia-polo
wpww-kapucnis-pulover

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: