leibstandarte-triko-ferfi
mjollnir-polo
kartsjager-t-shirt
waffen-ss-nederland-polo
totenkopf-triko-ferfi
white-power-polo
hugin-es-munin-polo
white-pride-world-white-polo

Vizsgálatot indított az ügyészség Németországban pénteken az ellen a német kiadó ellen, amely Adolf Hitler Mein Kampf című művének új, de kritikai jegyzetek nélküli kiadását tervezi, ami azonban a "náci propaganda" terjesztését tiltó törvénybe ütközhet.

A lipcsei székhelyű Verlag Der Schelm, vagyis magyarul Latorkiadó honlapján jelentette be, hogy a nyáron újranyomja Hitler könyvének 1943-as kiadását. Az osztrák származású német vezér 1924 és 1926 között írta a Mein Kampfot, amely később a nemzetiszocialista ideológia és propaganda alapja lett.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A bajorországi Bamberg ügyészségi hivatala vizsgálatot rendelt el, mert azt gyanítják, hogy a kiadó terve "uszításnak" minősül. A Mein Kampf kiadását a második világháború után megtiltották a szövetségesek, ám a mű szerzői jogai 70 évvel Adolf Hitler 1945-ös halála után, vagyis tavaly év végén lejártak, így a Führer politikai értekezése január 1-je óta szabadon felhasználható.

Így jelenhetett meg a Mein Kampf - Kritikai kiadás című könyv január elején, amelyet a müncheni Kortárs Történelmi Intézetben (IfZ) mutattak be. Az IfZ által négyezer példányban megjelentetett, 3500 kritikai jegyzettel kiegészített, 1950 oldalas könyvben először jelentek meg nyomtatásban Hitler gondolatai a második világháború óta Németországban. A Mein Kampf kritikai megjegyzések nélküli ismételt kiadása viszont a büntetőjog szerint "náci propaganda" terjesztésének minősülhet, ami tilos az 1945 óta megszállva tartott Németországban.

die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
gotz-von-berlichingen-polo
waffen-ss-nederland-polo
thor-mit-uns-polo-2
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
nibelungen-polo
white-power-triko-noi
tizennegy-szo-pulover

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: