odin-polo
totenkopf-polo
waffen-ss-wallonien-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
leibstandarte-triko-ferfi
awb-polo
prinz-eugen-polo

Felújították és múzeummá alakították át Ferdinand Porsche, a legendás német autótervező és a híres autógyár alapítójának szülőházát az észak-csehországi Vratislavice nad Nisouban.

A többmilliós költségeket - a pontos adatokat nem hozták nyilvánosságra - a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda fedezte. Vratislavicében, amely ma a több mint százezer lakosú Liberec elővárosa, korábban - 2013-2014-ben - a helyi művelődési központban már volt egy Porsche-tárlat, de azt Porsche hitlerista múltja miatt kirobbant vita nyomán bezárták.

Maradj velünk kapcsolatban!

Ferdinand Porsche (1875-1951) életének első 18 évét töltötte az akkor német nyelvű szülőfalujában. Néhány éve erre emlékezve alakítottak ki egy tárlatot a helyi kultúrházban, ahol három régi Porsche autó is látható volt, ami sokakat vonzott. A falu ma döntően cseh nemzetiségű lakosságát azonban a Porsche-kiállítás megosztotta, ezért az önkormányzat jobbnak látta bezárni.

Ferdinand Porsche annak idején az NSDAP (Nemzetiszocialista Német Munkáspárt) tagja és a második világháború idején magas rangú SS-tiszt volt. A háború után egy ideig vizsgálati fogságban volt, de végül nem ítélték el háborús bűnösként.

ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo
white-power-triko-ferfi
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
thor-mit-uns-polo-2
odin-fenrir-polo
division-nord-polo
wpww-kapucnis-pulover
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: