charlemagne-polo
waffen-ss-wallonien-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
valknut-runa-kor-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
dirlewanger-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo

Adolf Hitler felmelkedése és bukása ma is ámulatba ejti az embereket, amire egy nemrég épített látványosság is bizonyíték. A Führerbunker mását két hónapja adta át egy magánmúzeum Berlinben.

Már több, mint 20 ezer látogató tette tiszteletét a kiállításon a német fővárosban, amelynek a címe: "Hitler: Hogyan történhetett?"

Maradj velünk kapcsolatban!

A "világ legnagyobb dokumentációja Hitlerről" címmel hirdetett kiállítás több, mint 4 hónapon át készült és másfél millió dollár, azaz közel 400 millió forintot költöttek rá.

A tárlat dokumentumok és fényképek ezreit tartalmazza az egykori német vezér és kancellár munkásságáról, magánéletéről és utolsó napjairól is, amikor feleségül vette barátnőjét, Eva Braunt.

Az újraépített bunker biztonsági okokból üveggel van elválasztva, csakúgy mint a közeli Madam Tussauds panoptikumban Hitler viaszbábu mása. A helyszínen tilos fényképezni, így aki kíváncsi a részletekre, annak mindenképpen a helyszínre kell látogatnia.

Az eredeti Führerbunker 1947-ben lezárták, majd még a kommunizmus bukása előtti időkben az NDK vezetői úgy döntöttek, hogy maradéktalanul meg kell semmíteni, a helyén, illetve szocialista realista panellakópark épült.

Az újraépített bunker egy második világháborús légvédelmi óvóhelyen épült újra, amelyekből még ma is számos áll a városban, illetve annak környezetében.

Adolf Hitler megjelenítése a mai napig veszélyes terület a - szinte már csak nevében német - Német Szövetségi Köztársaságban, ahol korabeli dalok, sőt, dallamok, testmozdulatok is be vannak tiltva, bámiféle nemzetiszocialista szimbolika megjelenítése büntetőeljárást von maga után.

valknut-runa-kor-polo
adolf-smiley-face-polo
totenkopf-triko-ferfi
batschka-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
viking-fekete-nap-triko-ferfi
thor-mit-uns-kapucnis-pulover
rudolfhess-a-beke-martirja

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: