ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
waffen-ss-langemarck-polo
viking-harcos-polo
das-reich-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
thor-mit-uns-polo-2
polizei-division-polo
odin-polo

A horogkeresztet szeretné átértelmezni egy amerikai pólógyártó cég, állítják új, anemzetközi zsidóság képviselőinek felháborodását kiváltó termékükről.

A pólókat horogkeresztekkel díszítették, az átértelmezésre pedig a homoszexuális zászlóra hajazó szivárványos színek és a feliratok utalnak. Van olyan horogkeresztes póló, amin a "béke", máson pedig a "zen" szó szerepel.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A tervező KA Design történelmi ismeretekben nem túl gazdag magyarázata szerint a horogkereszt "eredetileg (?) a hinduk és buddhisták szimbóluma volt", olyan pozitív tartalmakkal. mint a jó szerencse és a siker.

"Tegyük a horogkeresztet ismét a béke és szeretet szimbólumává" – írja a társaság.

A hinduk és buddhisták valóban használják a szvasziták, de az övék forgásiránya ezzel pont ellentétes, míg az ókori római birodalomtól a vikigingeken át számtalan nép és törzs kévpiselői használták az óramutató forgásával megegyező irányban. 

Az ötlet éles kritikát váltott ki például az izraeli-zsidó kongresszus nevezetű szervezet vezetőjétől, írja a Jerusalem Post. Arsen Ostorovsky főzsidó szerint az ötlet "gusztustalan és obszcén". Szerinte inkább a profit mozgatja a tervet, mint a művészi, vagy társadalomformáló koncepció.

Erre utalhat egyébként, hogy a buddhista szimbólum nem a sarkán, hanem a talpán áll és ellentétes irányba forog, szóval a terv olyan, mintha a magyar zászlóval terveznének rebrandinget, de nem számítana, hogy amúgy az olasz zászlóval dolgoznak.

A pólók 20-35 dollárba kerülnek.

rudolfhess-a-beke-martirja
nibelungen-polo
charlemagne-polo
ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo
white-pride-world-white-polo
otto-von-skorzeny-polo
white-power-triko-ferfi
waffen-ss-nederland-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: