florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo
wpww-kapucnis-pulover
schwarze-sonne-triko-ferfi
leibstandarte-triko-ferfi
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
thor-mit-uns-polo
mjollnir-polo
viking-harcos-polo

A horogkeresztet szeretné átértelmezni egy amerikai pólógyártó cég, állítják új, anemzetközi zsidóság képviselőinek felháborodását kiváltó termékükről.

A pólókat horogkeresztekkel díszítették, az átértelmezésre pedig a homoszexuális zászlóra hajazó szivárványos színek és a feliratok utalnak. Van olyan horogkeresztes póló, amin a "béke", máson pedig a "zen" szó szerepel.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A tervező KA Design történelmi ismeretekben nem túl gazdag magyarázata szerint a horogkereszt "eredetileg (?) a hinduk és buddhisták szimbóluma volt", olyan pozitív tartalmakkal. mint a jó szerencse és a siker.

"Tegyük a horogkeresztet ismét a béke és szeretet szimbólumává" – írja a társaság.

A hinduk és buddhisták valóban használják a szvasziták, de az övék forgásiránya ezzel pont ellentétes, míg az ókori római birodalomtól a vikigingeken át számtalan nép és törzs kévpiselői használták az óramutató forgásával megegyező irányban. 

Az ötlet éles kritikát váltott ki például az izraeli-zsidó kongresszus nevezetű szervezet vezetőjétől, írja a Jerusalem Post. Arsen Ostorovsky főzsidó szerint az ötlet "gusztustalan és obszcén". Szerinte inkább a profit mozgatja a tervet, mint a művészi, vagy társadalomformáló koncepció.

Erre utalhat egyébként, hogy a buddhista szimbólum nem a sarkán, hanem a talpán áll és ellentétes irányba forog, szóval a terv olyan, mintha a magyar zászlóval terveznének rebrandinget, de nem számítana, hogy amúgy az olasz zászlóval dolgoznak.

A pólók 20-35 dollárba kerülnek.

wpww-kapucnis-pulover
awb-polo
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
leibstandarte-polo
schwarze-sonne-triko-ferfi
mjollnir-polo
polizei-division-polo
viking-fekete-nap-triko-noi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: