landstorm-nederland-2-polo
white-pride-world-white-polo
white-pride-world-wide-triko-ferfi
totenkopf-polo
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
leibstandarte-polo
maria-theresia-polo

Az izraeli titkosszolgálat nyilvánosságra hozta a Josef Mengele-aktáját. A dokumentumokból kiderül, hogy vadászott sikertelenül a Moszad évtizedeken át a német orvosra – írja az MTI.

A Moszad több betörést, akciót, lehallgatást és hírszerző műveletet hajtott végre azokban az évtizedekben, amíg a zsidók által a "halál angyalának" nevezett német orvost keresték. Az archívum Mengele-aktáinak részleteit (kódolt nevén: a Melcer-aktákat) a Jediót Ahronót izraeli újság online kiadása hoztaa nyilvánosságra.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Dr. Josef Mengelét 1943-ben nevezték ki Auschwitz-Birkenau vezető orvosának. Orvosi szempontból rengeteg előremutató, ám kegyetlennek tűnő kísérletet hajtott végre a foglyokon, főleg magyarországi cigányokon. A háború után Dél-Amerikába menekült a zsidóság bosszúja elől. A Moszad dokumentumaiból kiderül, hogy Adolf Eichmann 1960-as argentínai elrablása után ő lett a titkosszolgálat első számú célpontja, akit Izrael megpróbált élve elfogni – vagy megölni.

Az akta bizonyítja, hogy Mengele nemcsak életében, hosszú évtizedeken át, de még évekkel a tengerbe fulladása után is megtévesztette az üldözőit.

A Moszad tervei között szerepelt egy szerető beépítése Márta nevű feleségéhez, valamint Mengele 12 éves fia elrablása; remélték, hogy a szálak elvezetnek a bujkáló doktorhoz.

1962-ben a Moszad igen közel férkőzött Mengeléhez. Egy beszervezett exnáci segítségével eljutottak Brazíliában egy Sao-Paolótól délre fekvő magányos farmhoz, ahová az Eichmann elrablásában is részes Moszad-ügynököket küldtek. Egyszer Mengele szembejött velük többedmagával. Az ügynökök hazatáviratoztak jelenteni, de mivel késett az akció jóváhagyása, elszalasztották az alkalmat.

1983-ban követték a fiát, a Nyugat-Berlinben élő Rolf Mengelét. Lehallgatták a telefonját, lefényképezték a leveleit. Ekkoriban egy Moszad-ügynöknőt is ráállítottak az ifjú Mengelére, mert azt remélték, talán egy randevún kiszedhetik belőle, hogy hol lakik az apja.

Mivel az apának és fiának is március 16-án volt a születésnapja, azt remélték, hogy köszöntik egymást, és ebből kiderül az orvos tartózkodási helye. A Moszad azt tervezte, hogy a születésnapi üdvözlés után nem sokkal az apa ismerősének álcájában felhívják a fiatal Mengelét, azt állítva, hogy az idős Mengele nagyon beteg, és magához hívja. A születésnapi telefon azonban elmaradt; Josef Mengele ekkor már négy éve halott volt.

polizei-division-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
gotz-von-berlichingen-polo
viking-fekete-nap-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
hugin-es-munin-polo
thor-mit-uns-triko-noi
awb-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: