viking-fekete-nap-triko-ferfi
division-italia-polo
white-pride-world-white-polo
odin-fenrir-polo
nibelungen-polo
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
kartsjager-t-shirt

Adolf Hitler német egykori vezér és kancellár életnagyságú viaszszobrát az auschwitzi munkatábor képe előtt állították ki az egyik indonéziai múzeumban.

(HVG nyomán)

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Az indonéziai múzeumban túl sok kép született római karlendítéssel. Az alkotás igen népszerű volt a látogatók körében, akik előszeretettel szelfiztek a szoborral egy-egy karlendítést kíséretében, és a mosolygós képeket természetesen a közösségi oldalakra is feltöltötték. Itt kezdődött aztán a zsidó-liberális felháborodás.

A múzeum azzal védekezett, hogy oktatási, ismeretterjesztési célból állította ki a viaszszobrot. Az egykori német nemzetiszocialisták utáni máig tartó bosszúval foglalkozó Simon Wiesenthal Központ elfogadhatatlannak tartotta az installációt, mert szerintük "gúnyt űzött a holokauszt áldozataiból".

Sokan pont azzal magyarázták a szelfiket, hogy az "embereknek nincs megfelelő tudásuk a holokausztról, esetleg érzéketlenek", de a Human Rights Watch egyik kutatója szerint a Hitler-szelfik népszerűségében nem elhanyagolható az sem, hogy a világ legnépesebb muszlim országában erős a zsidóellenesség.

Az ajvékolás hatására múzeum végül úgy döntött, hogy a szobrot eltávolítja.

rudolfhess-a-beke-martirja
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
reenactor-polo
gotz-von-berlichingen-polo
batschka-polo
landstorm-nederland
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
adolf-smiley-face-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: