b-h-triko-ferfi
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
reenactor-polo
prinz-eugen-polo
valknut-runa-kor-polo
landstorm-nederland-2-polo
thor-mit-uns-polo-2
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo

Sokkolónak tarja egy németországi zsidó az interneten kapható "náci legófigurákat", ezért kampányt indított azok megszüntetése ellen.

Érvelése szerint "rémisztő belegondolni", hogy a karácsonyfa alatt a gyerekek Waffen-SS tisztekkel játszanak egymással. A Lego elhatárolódik a dologtól.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Az aggógó apuka online kampányt indított, melynek célja, hogy az Amazon vegye le a kínálatáról a német katonákról mintázott legófigurákat.

A kis bábokat nem a dán cég készíti, hanem egy CustomBricks nevű német vállalat. Ezek nem hamisítványok, hanem az eredeti legókat a CustomBricks továbbfejleszti, személyre szabja különböző tematika szerint.

Az egyik ilyen tematika a vállalat kínálatában a II. világháború, ahol nemcsak német katonákat lehet vásárolni, hanem meg lehet venni a Szövetségesek tagjait is.

Az említett apuka félelmei, Manuel Hegel szerint a játékok, amelyek Waffen-SS és Wehmarcht tiszteket és katonákat ábrázolnak, nemcsak "elbagatellizálják a nemzeti szocializmust", de egyenesen játékot csinálnak belőle.

A kifogásolt emberkék a mai napig megtalálhatóak az Amazonon, például 13 dollárért (3450 forintért) egy kézigránátos, szerényen mosolygó Wehrmacht tisztet
lehet rendelni, de vannak komolyabb bunkerek és tankok is.

A Lego közleményben reagált az esetre. Ebből természetesen kiderült, hogy a legyártott figurák nem összeegyeztethetőek a vállalat értékrendjével.

Emellett hangsúlyozták, hogy semmilyen módon nem támogatják vagy hagyták jóvá az ilyen figurák gyártását”.

A dán játékgyártó nyilatkozata nem említi, hogy jogi útra terelnék az esetet, de a BBC szerint erre nem sokáig kell várni.

Az Amazonon található hirdetés figyelmezteti a vásárlókat arra, hogy a játékok nem alkalmasak 7 évnél fiatalabb korosztály számára, és azok használatához felnőtt felügyelete szükséges.

A német törvény tiltja a patrióta szimbólumok használatát, ilyen a horogkereszt, a vaskereszt vagy a stilizált sas.

Ez alól csak az oktatás és a művészeti alkotások kivételek, így könnyen be lehet látni, hogy a legókat egyik kategóriával sem lehet védeni.

white-pride-world-wide-triko-noi
viking-fekete-nap-triko-ferfi
batschka-polo
viking-harcos-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
mjollnir-polo
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
white-pride-world-wide-triko-ferfi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: