schwarze-sonne-kapucnis-pulover
division-italia-polo
landstorm-nederland-2-polo
white-power-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo
leibstandarte-polo
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover

Hatalmas nemzetiszocialista fegyvergyár helyszínét találhatták meg egy osztrák kisváros közelében.

A St. Georgen an der Gusen melletti létesítményben valószínűleg nukleáris fegyvereket próbáltak kifejleszteni, a környéken ugyanis az átlagosnál magasabb radioaktivitást mértek. Ez a komplexum lehetett a Harmadik Birodalom legnagyobb titkos fegyvergyártó üzeme - mondja Andreas Sulzer osztrák dokumentarista, aki egy öreg fizikus naplója alapján talált rá a betemetett bunkerre.

A hatalmas földalatti csarnokokat jól elrejtették, csak komoly munkával tudták áttörni a bejáratot eltakaró hatalmas gránitfedőt. Sulzer szerint a most felfedezett járatok egy gigantikus ipari komplexum részét képezték, és kapcsolatban álltak a közeli B8 Bergkristall gyárral, ahol a Messerschmitt Me 262 sugárhajtású vadászgépeket rakták össze. 

Maradj velünk kapcsolatban!

A Bergkristall gyárhoz hasonlóan ezt is a közeli Mauthausen-Gusen munkatábor lakói építették. Sulzer történészek segítségével további bizonyítékot talált a titkos projektről, amit Hans Kammler SS tábornok vezetett. Emelett ő felelt a V-2-es rakátaprogramjáért is.

A háború végén az orosz hadsereg a Bergkristall csarnokaiból elvitte a berendezéseket, a járatokat pedig feltöltötték betonnal. A Sulzer által most felfedezett csarnokokat valószínűleg sem az oroszok, sem az amerikaiak nem vették észre.

Sulzernek sajnos le kellett állítania az ásatásokat, mert a helyi rendőrség hiányolta a kutatási engedélyét, de a férfi egészen biztos abban, hogy jövő hónapban folytathatja a munkát a történelmi helyszínen.

Nukleáris tömegpusztító fegyvereket végül nem a németek, hanem - a történelem során egyedüliként - az Amerikai Egyesült Államok vetett be Hirosimában és Nagaszakiban, méghozzá fegyvertelen civil lakosság ellen, két egymást követő alkalommal több százezer ártatlan embert néhány másodperc alatt hamuvá égetve.

(Index nyomán)

waffen-ss-nederland-polo
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
division-italia-polo
thor-mit-uns-triko-noi
charlemagne-polo
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
white-power-polo
division-nord-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: