kartsjager-t-shirt
dirlewanger-polo
white-pride-world-wide-triko-ferfi
schwarze-sonne-triko-noi
gotz-von-berlichingen-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
prinz-eugen-polo
awb-polo

Élethosszig tartó hatást gyakorolt a felvilágosító antiszemita propaganda azoknak a német gyermekeknek a gondolkodására, akik a nemzetiszocialista rend ideje alatt jártak iskolába.

Tartományi választásokat tartanak Tirolban, ezt használta ki az osztrák köztévé egy jó kis hangulatkeltésre a Bécsben frissen kormányra került FPÖ helyi listavezetőjének démonizálása céljából.

Az 1918. december 1-jén megtartott gyulafehérvári ún. román nemzeti gyűlés egyoldalú döntéssel kimondta Kelet-Magyarország (benne a történelmi Erdély) örök időkre Romániához csatolását.

Miközben Adolf Hitler az 1930-as években Németországban hatalomra került, egyik legkérlelhetetlenebb ellenfele éppen adósságban és alkoholban úszott.

Lucian Boia ma a legmenőbb történész nemcsak Romániában, de talán egész Európában.

Azok az algériai zsidók fognak egyszeri, háromezer-kétszáz dolláros (mintegy két és fél millió forintos) jóvátételt kapni, akik 1940 júliusa és 1942 novembere között, a németbarát Vichy-kormány fennhatóság idején az észak-afrikai országban éltek - jelentette az izraeli média.

Egy kanadai városka vezetése a liberális nyomás ellenére sem hajlandó eltávolítani annak főterén kiállított svasztikát ábrázoló szobrot, annak történelmi jelentősége miatt.

1961-ben egy januári éjszakán az amerikai légierő egy bombázója kettétört Észak-Karolina felett. Ez nem lett volna annyira nagy probléma, ha nem atombombákat szállít a repülő.

Közismert mondás, hogy a győztesek írják a történelmet. Van viszont a történelemnek egy olyan szeglete, amiről még a győztesek sem akarnak írni.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német hajót.

Még 2015-ben történt, hogy a Google kemény kritikát kapott, amiért a képfelismerő algoritmusuk automatikusan gorillának bélyegezte a fotókon látható négereket.

ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo
totenkopf-triko-ferfi
kartsjager-t-shirt
waffen-ss-nederland-polo
leibstandarte-polo
in-odin-we-trust-polo
tizennegy-szo-pulover
hugin-es-munin-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: