adolf-smiley-face-polo
schwarze-sonne-triko-noi
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
white-pride-world-white-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
kartsjager-t-shirt
thor-mit-uns-kapucnis-pulover
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover

London Stamford Hill nevű városrészében zsidók jelenlétére figyelmeztető „forgalmi jelzőtáblát” szereltek föl az egyik lámpaoszlopra.

A dolog pikantériája, hogy ebben a londoni negyedben több mint 20 ezer zsidó lakik. A „jelzőtábla” piros háromszögében egy fekete színű sziluett látható ortodox zsidó öltözékben, a fején kalappal, kétoldalt pajesszal. A tábla kihelyezéséről a negyedben működő Shomrim (Őrzők) nevű önvédelmi zsidó gárda tett feljelentést a rendőrségen – írja a Bá-Hádréj Hárédim című izraeli ortodox hírportál és a Jediot Áháronot.

A zsidók jelenlétére „figyelmeztető táblát” a néhány nappal ezelőtti purimi vígasság idején helyezték ki a főként zsidók lakta Stamford Hill negyed egyik zsinagógájának közelében. „A tábla komoly félelmet és aggodalmat váltott ki a környék zsidó lakóinak körében”, nyilatkozta a BBC-nek a Shomrim nevű zsidó önvédelmi gárda egyik parancsnoka. A tábla felfedezése után több politikus is elhatárolódott annak üzenetétől, és elítélte a tettest. Diane Abbott, az ellenzéki Munkáspárt (The Labour) parlamenti képviselője például egyenesen gyomorforgatónak és elfogadhatatlan cselekedetnek nevezte a tábla kitételét.

Maradj velünk kapcsolatban!

A Shomrim zsidó önvédelmi gárda rendőrségi feljelentése után már este önként jelentkezett egy Franck Alle nevű francia fotóművész, aki beismerte, hogy ő helyezte ki a „figyelmeztető” táblát. A művész elmondása szerint egyáltalán nem antiszemita megfontolásból követte el tettét, hanem művészi figyelemfelkeltésnek szánta, amit azzal is indokolt, hogy London más helyein is elhelyezett különféle társadalmi csoportok jelenlétét hirdető táblákat. Mindenesetre a francia fotóművész a BBC-nek elmondta: mélységesen megbánta a cselekedetét, és bocsánatot kért a zsidó hitközségtől.

michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
awb-polo
b-h-triko-ferfi
viking-fekete-nap-polo
white-power-polo
nibelungen-polo
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo

Maradj velünk kapcsolatban!