totenkopf-polo
leibstandarte-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
tizennegy-szo-pulover
prinz-eugen-polo
awb-polo
waffen-ss-langemarck-polo
adolf-smiley-face-polo

Minden eddiginél több "migrációs hátterű" személy él Németországban. A hatóságok adatai árulkodók: immár 18,6 millió polgár nem ízig-vérig német.

(Magyar Idők)

Maradj velünk kapcsolatban!

A közel-keleti és afrikai migránsok aránya elképesztő ütemben növekszik.

Németország lakosságának több mint 22 százaléka migrációs hátterű, adta hírül a Die Welt a szövetségi statisztikai hivatal adataira hivatkozva. Eszerint 18,6 millióan mondhatják el magukról, hogy bevándorlók vagy bevándorló felmenőkkel rendelkeznek. Az adat újabb rekordot és nem mellesleg 8,5 százalékos növekedést jelent az előző évben mértekhez képest. A német napilap szerint a nagy számbeli ugrás egyértelműen a migrációs hullám 2015-ös szakaszára vezethető vissza, amikor Berlin több mint 800 ezer, elsősorban közel-keleti bevándorló előtt nyitott ajtót.

A tömeges bevándorlás jelenlegi hulláma ellenére a legtöbb németországi migráns még mindig európai háttérrel rendelkezik. A közel- és távol-keleti bevándorlók száma „csupán” 2,3 mil­lióra tehető, ugyanakkor ők gyarapodnak a leggyorsabb ütemben: 2011 óta 51 százalékot nőtt az arányuk. A Die Welt szerint közel 740 ezer német afrikai gyökerű, ami szintén rendkívüli, hiszen 46 százalékos emelkedést jelent 2011 óta. Törökország ugyancsak fontos származási ország, de az elmúlt években veszített a jelentőségéből.

A német napilap egyébként a migránsok képzettségi adatait is összegyűjtötte, és arra a következtetésre jutott, hogy a bevándorló származású, 25 és 35 év közötti korcsoport gyakrabban (kilenc százalék arányban) hagyja ott az iskolát, mint ízig-vérig német társaik (két százalék). A szakmai képzettség kérdésében ennél is szembetűnőbb a különbség: míg a németországi migránsok 32 százaléka szakma nélküli, a németeknél ez az arány mindössze kilenc százalék.

odin-fenrir-polo
schwarze-sonne-triko-noi
gotz-von-berlichingen-polo
adolf-smiley-face-polo
tizennegy-szo-pulover
odin-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: