florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo
nibelungen-polo
thor-mit-uns-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
thor-mit-uns-triko-noi
awb-polo
totenkopf-polo

Megnyílik az első muszlim McDonald’s a berlini Askanische téren.

(Erő és Elszántság)

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Az Anhalter pályaudvarnál található Askanische téren a lakosság 69%-a bevándorló, és az egész városban aránylag itt él a legtöbb. Az étterem üzemeltetőjének, Özgemir Gano-nak (32) ez nem okoz problémát. „Szeretem a multikultúrát. A barátaim marokkóiak, filippínók, afgánok és németek. Jól megértjük egymást. Tolerancián alapulnak a kapcsolataim.”

„Az anyavállalat megegyezésével mindenféle sertéshúsfélét eltávolítunk az étteremből. Ezek marhahússal, illetve szárnyashúsokkal lesznek pótolva. Például lesz “SalamBurger” kuszkusszal és kecskesajttal, vagy dönerstílusban kapható “McDürüm”. Az ehhez hozzávalókat természetesen az iszlám tradíció alapján szerezzük be. Minden élelmiszer “Halal”, mivel ezt várják el tőlünk a vendégeink, ezért mi garantáljuk, hogy betartjuk az előírásaikat.”

Hogyan néznek ki ezek az üzletek?

„Úgy rendezzük be őket, hogy a vendégek ízlésének megfeleljenek. Az üzlet keleties stílusú lesz. A “McCüfü”-ben a Shishas-hoz (török vízipipa) fotelokat, asztalokat és székeket rendeltünk.”

Megmaradnak a vallási előírások?

„Minden alkalmazottunk fejkendőt hord, és két női alkalmazottunk burkát. Ők afgánok és szírek, mivel ez a mi vallásunk és szokásunk, de remélem, hogy a németeknek is kedvére lesz az üzlet.”

„Kezdetben 100.000 kupont fogunk szétosztani németül és arabul. Vagy sajtburgerre vagy “Halal Kakao”-ra fog szólni a kupon.” – nyilatkozta Gano.

totenkopf-triko-ferfi
viking-fekete-nap-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
gotz-von-berlichingen-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
schwarze-sonne-triko-noi
thor-mit-uns-triko-noi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: