in-odin-we-trust-polo
totenkopf-triko-ferfi
waffen-ss-langemarck-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
otto-von-skorzeny-polo
maria-theresia-polo
waffen-ss-nederland-polo
das-reich-polo

Azok az algériai zsidók fognak egyszeri, háromezer-kétszáz dolláros (mintegy két és fél millió forintos) jóvátételt kapni, akik 1940 júliusa és 1942 novembere között, a németbarát Vichy-kormány fennhatóság idején az észak-afrikai országban éltek - jelentette az izraeli média.

A becslések szerint jelenleg huszonötezren élnek Algériából elszármazott zsidók szerte a világban, közülük háromezer-kilencszázan Izraelben, mintegy húszezren pedig Franciaországban.

Maradj velünk kapcsolatban!

A negyvenes évek elején a németbarát francia Vichy-kormány irányította Algériát, amely megfosztotta francia állampolgárságától az akkor ott élő mintegy százhúszezer zsidót. Emellett az anyaországinál szigorúbb antiszemita törvénykezést vezettek be ellenük, a Jad Vasem holointézet honlapja szerint elvették tőlük a vagyonukat, árjásították ingatlanaikat, korlátozták iskoláztatásukat, és egy koncentrációs tábort is létrehoztak az algériai zsidó katonáknak.

Tavaly augusztusban kezdődtek a tárgyalások holokauszttúlélőként való elismerésükről a zsidó érdekvédelmi Claims Conference nevű szervezet és a német kormány között, s a sikeres egyezkedés nyomán az érintettek már bejelenthetik kárpótlási követelésüket a szervezet párizsi irodájában, illetve Izraelből levélben.

joachim-peiper-polo
ver-es-becsulet-avagy-feher-ellenallas-vilagszerte-polo
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
white-power-triko-ferfi
polizei-division-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
viking-fekete-nap-triko-noi
schwarze-sonne-triko-noi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: