Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lvovban (Lviv, nyugat-Ukrajna) is nagyobb méreteket öltött az elégedetlenség a puccsal hatalomra juttatott kijevi kormánnyal szemben.

A városban tüntetők megrohamozták és elfoglalták a területi ügyészség épületét, valamint követelték a kijevi kormány által kinevezett ügyész lemondását. A rendőrséget felkészületlenül érte a tüntetők rohama, amit így nem tudtak megállítani. A város lakossága ellenzi Vlagyimir Gural kinevezését, akinek nyilvános fellépését már korábban is megakadályozták. Lviv azokhoz a - háború után Lengyelországtól elcsatolt - területekhez tartozik, melyekre Lengyelország jelenleg is igényt tart.

Miközben Kelet-Ukrajnában az orosz többségű területek függetlenednek, nyugaton a lakosság szintén elutasítja a puccsal hatalomra juttatott kormányt, és lehetőséget lát az anyaországhoz csatlakozáshoz. Mivel az ukrán-lengyel határ mentén máig vannak olyan területek, melyek lengyel többségűek, erre minden reális alapjuk meg is van.

A kijevi atlantista kormány nem tudja kiterjeszteni hatalmát az államigazgatási épületeken kívülre. Kelet-Ukrajnában amerikai csapatokkal lépnek fel az orosz tüntetők ellen, eközben a kormány nincs felkészülve arra, hogy az ország összes megyéjében leverje a kibontakozó felkeléseket. Vajon Lviv lesz a következő, aki népszavazást tart a függetlenedésről, vagy Donyeck hamarabb éri el az anyaországhoz visszacsatolást?

Lengyelország még a Janukovics-rezsim működése idején bejelentette, hogy aktívabban fog fellépni az Ukrajnában élő lengyel kisebbség érdekeinek képviseletéért. A lengyel kormány aktívan részt vett a legitim ukrán kormány eltávolításában. Könnyen lehet, hogy a közeljövőben Ukrajna egyes nyugati vidékei is leszakadnak, - a kijevi kormány nem rendelkezik elég erővel ahhoz, hogy ezt megakadályozza.

(Hídfő.net)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.

A kárpáti harcok során elszakadtam alakulatomtól, a visszatérés lehetetlenné vált. Hazamentem Kecskemétre. Ott városszerte olvasható volt a felhívás: a volt katonák jelentkezzenek a szovjet parancsnokságon. Jelentkeztem.

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

A Római Birodalom és Oroszország történelmi példája meggyőzően bizonyítja, hogy a kollektivista-bolsevista ideológia pszichésen-mentálisan beteg társadalmakban alig talál ellenállásra.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

Vilhelm Junnila, Finnország gazdasági minisztere azzal viccelődött, hogy a parlamenti választásokon a 88-as lett az ő jelölti száma, amelyet a finn választási bizottság véletlenszerűen osztott ki neki.

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.