joachim-peiper-polo
tizennegy-szo-pulover
waffen-ss-langemarck-polo
thor-mit-uns-polo
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
charlemagne-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
rudolfhess-a-beke-martirja

Közpénzből tervezik kialakítani a fasizmus történetének szentelt múzeumot az olaszországi Predappióban, ahol Benito Mussolino született és ahol sírja is található.

(MTI)

Maradj velünk kapcsolatban!

A múzeum megvalósításának ötmillió eurós költségéből félmilliót a város kasszája fedez. Az 1919 és 1945 között Olaszországot uraló fasizmus több mint húszéves időszakát akarja bemutatni az Emilia-Romagna tartomány több mint hatezer lakosú városában tervezett múzeum. "Megértünk arra, hogy múzeumot állítsunk ennek a történelmi korszaknak is, ehhez pedig nincsen megfelelőbb helyszín Predappiónál" - jelentette ki Giorgio Frassineti, Predappio polgármestere. Elmondta, hogy a fasizmus múzeumát a húszas évek esztétikai kánonjai szerint épített Casa del fascio egykori fasiszta épület láthatja vendégül.

A polgármester hozzátette, hogy Predappiónak a második világháború óta kizárólag kommunista vagy baloldali polgármestere volt. Giorgio Frassineti is a Demokrata Párt (PD) olasz balközép kormányerő politikusa. Az olasz kormány és az olasz partizánok országos szövetsége (Anpi) által is támogatott múzeum megvalósításának ötmillió eurós (1,5 milliárd forintos) költségéből félmilliót Predappio városi kasszája fedez, a többit a tervek szerint az olasz költségvetésből és európai forrásokból szerzik meg.

Predappio mindenekelőtt arról ismert, hogy 1883-ban ott született Benito Mussolini, akit 1945-ben a településen temettek el. Mussolini sírjához egyre több olasz és külföldi zarándokol el: tavaly több mint ezren érkeztek Olaszország más részeiből és mintegy négyszázan külföldről.

thor-mit-uns-kapucnis-pulover
thor-mit-uns-polo-2
b-h-triko-ferfi
nibelungen-polo
thor-mit-uns-triko-noi
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
polizei-division-polo
totenkopf-triko-ferfi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: