adolf-smiley-face-polo
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
landstorm-nederland
viking-fekete-nap-polo
thor-mit-uns-polo-2
hugin-es-munin-polo
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo

A Walt Disney híres mesefiguráját 2002-ben tiltották be, miután a hatóságok félreértelmeztek egy németellenes rajzfilmet.

Nem szerepel többé tiltólistán Donald kacsa Oroszországban, miután az orosz hatóságok elismerték, hogy tévesen ítélték meg korábban a mesefigura szereplését egy 73 évvel ezelőtt készített rövidfilmben – olvasható a The Times of Israel honlapján.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A nyolc perces „Der Fuehrer’s Face” című animációban Donald kacsa egy náci üzem munkásaként bukkan fel, és azt mutatja be, hogy milyen a Harmadik Birodalom uralma alatt élni. A történet végén a népszerű figura amerikaiként felébred, és rájön, hogy minden csak egy szörnyű rémálom része volt.

Tekintettel arra, hogy Oroszországban a nemzetiszocialista jelképeket 2002-ben betiltották, és a helyi hatóságok feltehetően tévesen értelmezték a film mondanivalóját, 2012-ben azt a kamcsatkai férfit is őrizetbe vették „faji gyűlöletkeltés” vádjával, aki a világhálóra feltöltötte a kifogásolt mesefilmet.

Később az ügyészek felismerték a hibát és a bíróság előtt bevallották, hogy helytelen ítélet született az ügyben. A felülvizsgálat eredményeként a Walt Disney mesefigurája hamarosan lekerülhet a közel 3 700 elemet tartalmazó tiltólistáról és ismét elérhető válik az országban Jack Kinney rendező meséje, amely 1943-ban elnyerte a legjobb animációs rövidfilmnek járó Oscar-díjat.

dirlewanger-polo
otto-von-skorzeny-polo
white-pride-world-white-polo
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
landstorm-nederland
reenactor-polo
viking-fekete-nap-polo
thor-mit-uns-kapucnis-pulover

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: