invisible-empire-ku-klux-klan-polo
tizennegy-szo-pulover
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
landstorm-nederland
in-odin-we-trust-polo
schwarze-sonne-triko-ferfi
thor-mit-uns-polo
otto-von-skorzeny-polo

Átkutatják a német hadsereg (Bundeswehr) valamennyi laktanyáját, támaszpontját és egyéb telephelyét, mert a Harmadik Birodalom hadereje, a Wehrmacht idejéből származó tárgyak kerültek elő.

A berlini kormányszóvivői tájékoztatón elhangzott, hogy a Bundeswehr főfelügyelője, Volker Wieker utasítása alapján valamennyi szolgálati helyen ellenőrizni kell, hogy miként érvényesülnek a Bundeswehr "hagyományértelmezésére" vonatkozó szabályok.

Maradj velünk kapcsolatban!

A főfelügyelő a magát szíriai menedékkérőnek álcázó Franco A. ügyével kapcsolatban rendelte el a vizsgálatot, mert "Wehrmacht-ereklyéket" találtak a terrorgyanú miatt előzetes letartóztatásba helyezett főhadnagy szolgálati helyén, a franciaországi Illkirchben - a német-francia dandár egyik egységének támaszpontján -, valamint Donaueschingenben, a dandár egy másik egységének szolgálati helyén. A vizsgálat május 16-ig tart - mondta a szóvivő. Ursula von der Leyen védelmi miniszter a napokban az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a Wehrmacht "semmilyen módon nem alkotja a Bundeswehr hagyományainak részét". Sajtóhírek szerint a két laktanyában a többi között Wehrmacht-sisakokat és kitüntetéseket találtak.

Franco A.-t április végén helyezték előzetes letartóztatásba. Az "állam elleni súlyos, erőszakos bűncselekmény előkészítésével" gyanúsított katona 2015 decemberében szíriai álnéven regisztráltatta magát menedékkérőként, és 2016 decemberében úgynevezett oltalmazotti státust kapott, ami tökéletesen megmutatja a németországi állapotokat. Német sajtójelentések szerint 2013-ban egy franciaországi katonai akadémián nem fogadták el a tanulmányait záró dolgozatát, mert hazafias gondolatokat vetett papírra, ezért újra kellett írnia a munkát, a Bundeswehrnél pedig 2014-ben felfigyeltek jobboldali nézeteire, de "nem tettek lépéseket".

A kettős életet élő katona az idén január végén elrejtett egy lőfegyvert a bécsi nemzetközi repülőtéren egy mosdóban, és amikor február elején megpróbálta magához venni, az osztrák hatóságok őrizetbe vették. Engedély nélküli fegyverviselés miatt indítottak eljárást ellene, és rövidesen szabadlábra helyezték. Azonban a férfitől vett ujjnyomatok ellenőrzése kimutatta, hogy szíriai oltalmazottként is szerepel a német nyilvántartásokban.

A Der Tagesspiegel című lap szerint egy "halállista" is előkerült, amelyen mások mellett Joachim Gauck volt államfő és Heiko Maas igazságügyi miniszter neve szerepel. A Hessen tartományi Offenbachból származó Franco A. mellett előzetes letartóztatásba helyezték egy feltételezett társát, egy 24 éves offenbachi fiatalembert is. A Der Tagesspiegel forrásai elmondták, hogy további gyanúsítottak is a hatóságok látókörébe kerülhetnek, ami felveti azt az eshetőséget, hogy "terrorista sejtről" van szó.

A Bundeswehrnél mintegy 170 ezer hivatásos katona és 10 ezer önkéntes szolgál. A német hadsereg jelenleg 16 külföldi küldetésben vesz részt, csaknem 3300 katonával.

ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
kartsjager-t-shirt
schwarze-sonne-triko-ferfi
reenactor-polo
in-odin-we-trust-polo
maria-theresia-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
gotz-von-berlichingen-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: