thor-mit-uns-kapucnis-pulover
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
polizei-division-polo
waffen-ss-wallonien-polo
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
white-pride-world-wide-triko-ferfi
awb-polo
thor-mit-uns-triko-noi

Közel 1000 fehér nacionlista amerikai tüntetett a virginiai Charlottesville-ben a Virginiai Egyetem terültén található, Robert Edward Lee konföderációs tábornok szobrának eltávolítása miatt, a tiltakozás erőszakos összecsapások miatt félbeszakadt.

Legalább négy ember megsérült, amikor egy jármű a kavarodásban a köveket dobálő, tüntetést gázsprével megzavaró és úttorlaszt képző antifaszista és színesbőrű csőcselék közé hajtott.

Maradj velünk kapcsolatban!

Az állam kormányzója, Terry McAuliffe az egyetem területén tartott elődemonstárció méreteit látva saját hatáskörben megtiltotta a felvonulást, rendeletét azonba másnap délre a helyi bíróság felfüggesztette és engedélyezte a felvonulást a jobboldaliaknak. A szélsőséges liberálisként ismert kormányzó azonban kirendelte a Nemzeti Gárdát és a rendőrséget is utasította, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni a felvonulást. Az államban rendkívüli állapotot hirdetett.

A szervezők és résztvevők tömeges pereket ígérnek a kormányzó és az állam ellen, miután a bíróság engedélyezte számukra a tüntetést, amely erőszakba csapott át. Az ellentüntető antifasiszták és a néger felsőbbrendűséget hirdető "Black Lives Matter" mozgalom tagjai kövekkel támadták és gázsprével fújták a rendőri intézkedések alatt is a patrióta oldalt, így a rendezvény totális káoszba fulladt. Egy ellentüteték egy jobboldali fiatalnak körbevették a kocsiját és halállal fenyegették, aki ijedtében a tömegbe hajtott, egy 32 éves fehér nő halálát okozva, de több súlyos sérült is maradt az aszfalton.

A tüntetés egyik szervezője, Jason Kessler, aki korábban fehérgyűlölettel gyanúsította meg a városvezetést, azt mondta: a felvonulás remek lehetőség arra, hogy „azok a fehérek, akik már torkig vannak, megmutathassák, hogy nem lehet velük bármit megcsinálni”.

A felvonuláson a tömeg azt skandálta, hogy "nem hagyjuk, hogy elűzzenek minket”, és hogy „a zsidók nem fognak minket lecserélni”, illetve, hogy „a fehér életek is számítanak”. A pénteki tüntetésen felvonulók fáklyákat gyújtottak és a nemzetiszocializmus jelszavait  - „haza és vér”, illetve, hogy „egy nép, egy nemzet” - skandálva vonultak végig a Virginia Egyetem területén.

A tüntetés egyik szervezője, Richard Spencer perek sorozatát ígéri a város és a kormányzó ellen, amiért képtelenek voltak garantálni a felvonulók alkotmányos jogát a gyülekezésre és szabad véleménynyilvánításra, valamint a dilettantizmus miatt, amivel kezelték, illetve nem kezelték az erőszakossá fajuló eseményeket.

waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
thor-mit-uns-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
tizennegy-szo-pulover
schwarze-sonne-triko-noi
awb-polo
florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo

Maradj velünk kapcsolatban!