schwarze-sonne-kapucnis-pulover
adolf-smiley-face-polo
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
thor-mit-uns-polo
das-reich-polo
thor-mit-uns-kapucnis-pulover
schwarze-sonne-triko-ferfi
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo

Közel 1000 fehér nacionlista amerikai tüntetett a virginiai Charlottesville-ben a Virginiai Egyetem terültén található, Robert Edward Lee konföderációs tábornok szobrának eltávolítása miatt, a tiltakozás erőszakos összecsapások miatt félbeszakadt.

Legalább négy ember megsérült, amikor egy jármű a kavarodásban a köveket dobálő, tüntetést gázsprével megzavaró és úttorlaszt képző antifaszista és színesbőrű csőcselék közé hajtott.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Az állam kormányzója, Terry McAuliffe az egyetem területén tartott elődemonstárció méreteit látva saját hatáskörben megtiltotta a felvonulást, rendeletét azonba másnap délre a helyi bíróság felfüggesztette és engedélyezte a felvonulást a jobboldaliaknak. A szélsőséges liberálisként ismert kormányzó azonban kirendelte a Nemzeti Gárdát és a rendőrséget is utasította, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni a felvonulást. Az államban rendkívüli állapotot hirdetett.

A szervezők és résztvevők tömeges pereket ígérnek a kormányzó és az állam ellen, miután a bíróság engedélyezte számukra a tüntetést, amely erőszakba csapott át. Az ellentüntető antifasiszták és a néger felsőbbrendűséget hirdető "Black Lives Matter" mozgalom tagjai kövekkel támadták és gázsprével fújták a rendőri intézkedések alatt is a patrióta oldalt, így a rendezvény totális káoszba fulladt. Egy ellentüteték egy jobboldali fiatalnak körbevették a kocsiját és halállal fenyegették, aki ijedtében a tömegbe hajtott, egy 32 éves fehér nő halálát okozva, de több súlyos sérült is maradt az aszfalton.

A tüntetés egyik szervezője, Jason Kessler, aki korábban fehérgyűlölettel gyanúsította meg a városvezetést, azt mondta: a felvonulás remek lehetőség arra, hogy „azok a fehérek, akik már torkig vannak, megmutathassák, hogy nem lehet velük bármit megcsinálni”.

A felvonuláson a tömeg azt skandálta, hogy "nem hagyjuk, hogy elűzzenek minket”, és hogy „a zsidók nem fognak minket lecserélni”, illetve, hogy „a fehér életek is számítanak”. A pénteki tüntetésen felvonulók fáklyákat gyújtottak és a nemzetiszocializmus jelszavait  - „haza és vér”, illetve, hogy „egy nép, egy nemzet” - skandálva vonultak végig a Virginia Egyetem területén.

A tüntetés egyik szervezője, Richard Spencer perek sorozatát ígéri a város és a kormányzó ellen, amiért képtelenek voltak garantálni a felvonulók alkotmányos jogát a gyülekezésre és szabad véleménynyilvánításra, valamint a dilettantizmus miatt, amivel kezelték, illetve nem kezelték az erőszakossá fajuló eseményeket.

landstorm-nederland
b-h-triko-ferfi
leibstandarte-triko-ferfi
white-power-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
maria-theresia-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
division-nord-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: