leibstandarte-triko-ferfi
viking-fekete-nap-triko-ferfi
schwarze-sonne-triko-ferfi
white-pride-world-wide-triko-ferfi
panzerdivision-totenkopf-kapucnis-pulover
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
waffen-ss-nederland-polo

Rendőrségi vizsgálatot indítottak a német hatóságok, miután pár héttel ezelőtt több, mint 6 ezer nemzetiszocialista német fiatal vett részt egy koncerten Thüringia államban.

A résztvevők "I love Hitler" pólókat viseltek, valamint az állam által betiltott testmozdulatokat végeztek (karlendítés) a koncertsorozat alatt, amely a "Rock a külföldi elnyomás ellen" futott. A koncertek alatt felhangoztt a "Sieg Heil" rigmus is.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

12 nemzeti érzelmű zenekar lépett fel az eseményen, ami kiváltotta a hatóságok haragját, amelyek a diktatórikusnak mondható "anti-náci" törvények alapján dalrészleteket, testmozdulatokat, szimbólumokat, köszöntésformákat, számjegyeket, különböző ruházati stílusjegyeket mellett nézetek és gondolatok széles skálájának kifejezését is tiltják.

A törvény megfogalmazása szerint tilos továbbá "alkotmányellenes szervezetek" szimbólumainak használata, valamit a nemzetiszocializmus újjáélesztésének kísérlete. Ezek után aligha meglepő, hogy a nemzetiszocialista karlendítés láttán heves vizsgálódásba keztek a már csak nevében "német" állam ügyészei.

A rendőrség közleménye szerint mellesleg az esemény békésen zajlott, amiért a dícséretet önmagának meg is adta közleményében az állami szerv. Közlésük szerint ez volt a legnagyobb össznemzeti szélsőjobboldali esemény hosszú idő óta, ahol a résztvevők a már említett Hitler pólókat és Sturm auf Themar (Támadás Themar ellen) pólókat is viseltek.

A július 15-én tartott esemény után kiszivárgott fotók miatt tartott vizsgálatok közben már 6 embert meggyanúsítottak 32 rendbeli jogsértésért, amelyek között megtalálhatóak az "alkotmányellenes szervezetek szimbolómainak" használata, valamit egyéb blőd vádpontok, mint magánbirtok megsértése.

A rendezvény egy magánszemély birtokán zajlott, aki korábban a AfD (Alternative für Deutschland) párt tagja volt. Az esemény a 3 ezer fős Themar városkában zajlott, a résztvevők száma így körül-belül kétszer annyi volt, mint a helyi lakosságé.

Egy körülbelül 500 fős antifasiszta csőcselék megpróbálta megzavarni az eseményt, de nem jártak sikerrel. A helyi hotel pedig zárvatartással kedveskedett a hazafiaknak, hogy ne tudjon senki szállást foglalni az esemény idejére.

joachim-peiper-polo
dirlewanger-polo
leibstandarte-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
schwarze-sonne-triko-ferfi
thor-mit-uns-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: