florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo
thor-mit-uns-triko-noi
gotz-von-berlichingen-polo
mjollnir-polo
waffen-ss-langemarck-polo
landstorm-nederland-2-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
division-nord-polo

Ernst Christof Friedrich Zündel (1939. április 24-2017. augusztus 5.) 78 évesen hunyt el hazájában, Németországban. 

(The Washington Post nyomán SZKR)

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Ernst Zündel évtizedeken keresztül harcot viselt egy olyan ügyben, amivel kapcsolatban a világ legtöbb országában még kérdéseket sem szabad megfogalmazni. Tevékenységét főleg Kanadában és az Egyesült Államokban fejtette ki.

Marina Lahmann, Bald-Wildbad település szóvivője arról értesítette a sajtót, hogy Zündelt otthonában hunyt el, de egyelőre bővebb információkkal ő sem rendelkezik, hiszen a hivatalos vizsgálat még nem zárult le. – “Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy halott.” – mondta a sajtó képviselőinek.

A kanadai média értesülései szerint Zündel USA-ban élő felesége órákkal a haláleset előtt még beszélt férjével, aki rendkívül jó kedélyállapotban volt. Ennek ellenére Ingrid Zündel szerint férjével szívroham végzett.

Zündel 1939-ben született Németországban, és 1958-ban emigrált Kanadába, mert hazája katonai titkosszolgálata körözést adott ki ellene. 2001-ig élt Montrealban.

Zündel világhírnévnek örvendett, melyet a “A Hitler, akit szerettünk” című könyvének köszönhetett, de számos nemzetiszocialista szamizdat kiadvány fűződik a nevéhez.

Két alkalommal is megkísérelt kanadai állampolgársághoz jutni, egyszer 1966-ban, egyszer pedig ’94-ben, de mindkét esetben elutasították a kérvényét. 2001-ben elhagyta Kanadát és az USA-ba költözött Tenessee államba, ahol feleségül vette az ismert szélsőjobboldali aktivistát, Ingrid Rimlandot.

2003-ban azonban az USA kitoloncolta Zündelt, aki ismét Kanadába került, ahol letartóztatták és közösség elleni izgatás miatt börtönbüntetésre ítélték. 2005-ben a kanadai hatóságok kiadták Németországnak, ahol holokauszt tagadás miatt akarták perbe fogni.

A bíróságot nem érdekelte, hogy a vádlott Németországban soha nem tett holokauszt revizionista kijelentéseket. Azzal érveltek, hogy Zündel honlapja Németországban is elérhető, így ott valósított meg bűncselekményt. 2007-ben ítélték 5 év letöltendő börtönbüntetésre. Az ítélethirdetéskor az antifasiszta mozgalom is jelen volt, akik hangos ünneplésbe kezdtek.

Az elmúlt években világszerte voltak szimpátiatüntetések Zündel mellett, több alkalommal Magyarországon is.

Zündel végül 3 évet töltött börtönben, és 2010-ben szabadult.

charlemagne-polo
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
totenkopf-polo
dirlewanger-polo
white-power-polo
polizei-division-polo
waffen-ss-nederland-polo
hugin-es-munin-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: