tizennegy-szo-pulover
prinz-eugen-polo
landstorm-nederland
waffen-ss-nederland-polo
hugin-es-munin-polo
waffen-ss-langemarck-polo
thor-mit-uns-polo
thor-mit-uns-kapucnis-pulover

Ötszázezer forintos pénzbüntetést rótt ki első fokon a Székesfehérvári Járásbíróság a "nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt" Tyirityán Zsoltra.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a Betyársereg vezetője "a nemzetiszocialista rendszert és a Waffen-SS-t dicsőítette, illetve állította be követendő példaként" több ember előtt megtartott beszédében tavaly február 6-án, a székesfehérvári Kossuth utcában.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Az Emlékezz a kitörés hőseire! címet viselő rendezvényen a Szálasi Ferencet is éltette, továbbá "a faji különbségtétel mellett foglalt állást" – folytatja a bíróság közleménye.

A járásbíróság ítéletének indoklásában úgy értékelte, a terhelt által elmondottak "alkalmasak voltak volt arra, hogy a köznyugalmat megzavarva a nemzetiszocialista rendszer áldozatainak, azok leszármazottainak, valamint a demokrácia értékei mellett elkötelezett közösségeknek a méltóságát megsértsék".

Az ítélet nem jogerős, a vád és a védelem is három nap gondolkodási időt tartott fenn, mielőtt nyilatkoznának arról, kívánnak-e fellebbezni.

das-reich-panzerdivision-poszter
schwarze-sonne-triko-ferfi
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
dirlewanger-polo
otto-von-skorzeny-polo
hugin-es-munin-polo
rudolfhess-a-beke-martirja

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: