schwarze-sonne-triko-noi
totenkopf-triko-ferfi
odin-fenrir-polo
odin-s-ravens-polo
white-power-triko-ferfi
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
leibstandarte-polo
valknut-runa-kor-polo

Egy Adolf Hitlert ábrázoló kép miatt hívta ki a rendőröket a Klauzál téri piachoz Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke, de az árus helyett vele szemben intézkedtek a rendőrök.

(HVG)

Maradj velünk kapcsolatban!

A BRFK szerint a férfi volt az, aki ellenszegült az intézkedésnek.

A földre tepert Vajnai Attila maga mesélte el a történteket a hvg.hu-nak. Ezek szerint többször is felhívták a rendőrséget, hogy tegyenek valamit az árussal. A politikus a második telefonáláskor már bejelentette, ha nem tesznek semmit, spontán demonstrációt tart. Miután a közelben lakik, hazament a festékszóróért, hogy a piac előtti járdára felfesse, “STOP Nazism!”

Odáig jutott, hogy STO, mikor kiértek a rendőrök, és felszólították, hagyja abba. Befejezte a festést, arról viszont kialakult egy vita közte és a rendőrök között, hogy vajon egy spontán demonstrációt be kell-e jelenteni a rendőrségen 72 órával előtte vagy sem. Őt akkor nem igazoltatták a rendőrök, csak azt közölték, intézkedni jöttek.

Mindenesetre el akarta őket vezetni az árusig, aki miatt telefonált. A rendőrök nem hagyták, hogy bemenjen a csarnokba, hátulról elkapták és a földre teperték, a pólója is elszakadt. Erről videófelvétel is készült.

Miután rá is térdeltek, jelezte, hogy nehezen kap levegőt, rosszul van, ekkor kihívták a mentőt, és egy székre ültették megbilincselve. A röntgenre még rendőrök kísérték, ám később azt mondták neki, szabadon távozhat. Nem gyanúsították meg semmivel. A röntgen nem mutatott ki törést, viszont a könyöke lehorzsolódott, mikor a földre vitték, így kapott tetanuszinjekciót.

A rendőri eljárás miatt már a helyszínen panaszt tett, de nem elégszik meg ennyivel, a Független Rendészeti Panasztestülettel is kivizsgáltatná az ügyet, mert álláspontja szerint indokolatlan testi kényszert alkalmaztak vele szemben, korlátozták a személyi szabadságát. Azt nem tudja, hogy az árussal végül mi lett. Az intézkedés miatt a BRFK sajtóosztályát is megkerestük, szerintük Vajnai volt az, aki fenyegette a rendőröket és ellenállt az intézkedésnek.

waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
valknut-runa-kor-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
rudolfhess-a-beke-martirja
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
waffen-ss-nederland-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
maria-theresia-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: